Danskt ljud när det är som bäst

Vi begav oss till andra sidan sundet för att kolla in Soundboks senaste version av högtalare. Högtalaren är inte för vem som helst utan det här är en riktigt tung pjäs, på alla sätt och vis, dels så väger den rätt så mycket sedan så kostar den också en hel del av veckopengen.

Men om muskler och pengar inte är ett problem så är det här högtalaren med stort H. Soundboks har sedan tidigare skapat två versioner av högtalare och med tredje version börjar det bli svårt att komma på vad som ska bli bättre i framtida versioner. Av alla högtalare vi stött på så är det här högtalaren som låter mest och bäst av alla portabla trådlösa högtalare. Den har två 10" woofers och en 1" tweeter. Den maxar på 126 dB. För att sätta det i relation till något så är det en jet-motor på 50 meters avstånd.

Version två spelade högt och bra med sina 122 dB och utöver de ytterligare 4dB i version tre så är det som gör den till en riktigt bra högtalare nu att den går att koppla ihop trådlös med fyra andra Soundboks för att spela samma musik. Detta sker via Bluetooth och SoundUP som skapar ett SKAA network. Soundboks säger att fördröjningen mellan högtalarna ligger på max 40ms.

Utöver att det går att koppla ihop fem högtalare trådlöst så har högtalaren 2 st XLR och 1⁄4” och 1⁄8” kontakter. Om högtalaren spelas på full patte så klarar den fem timmar på ett batteri. Spelar den på ”normal” volym och inte 11 så klarar den hela 40 timmar. (Högtalaren går med all rätta till 11).

Högtalaren har ett utbytbart batteri, så du behöver inte avbryta festen för att Soundboksen behöver laddas. Byt bara ut batteriet så är du igång igen. Högtalaren är även bakåtkompatibel med batterierna från version två.

Utsidan är uppdaterad sedan förra versionen med utbytbart frontgaller och utbytbara siliconbollar för hörnorna på högtalaren. Frontgallret är även tänk att tas av och målas i favoritfärgerna. Vi pratar med Anton som är Director of Development på Soundboks om hur de gör för att kunna få en så stor högtalare kräma ut så högt och klart ljud samtidigt som den håller i 40 timmar så berättar han att amplifiern konstant tolkar hur mycket ljud som ska spelas upp och anpassar sig därefter hur mycket kraft den behöver ge för att leverera perfekt mängd ljud.

Frågan som många ställer sig är när ska man ha en sådan här högtalare? Svaret är: alltid! (förutom på vandringssemestern) Om den står i vardagsrummet, trädgården eller följer med till stugan så kommer den aldrig göra dig besviken när det kommer till ljudet.

I Sverige kan du prova New Soundboks via Hifi-klubben där du kan förbeställa och provlyssna i butik från och med nu. Försäljningsstart sker i början av oktober.