Apple kommer hjälpa oss att aldrig glömma nycklarna igen

I koden till iOS 13 har det nu hittats en rad bilder och information om att Apple jobbar på en helt egen utmanare till Tile.

För er som inte vet vad Tile är så är det en liten tracker som går att lägga i plånboken, sätta på nyckelknippan och om du inte hittar dina saker kan du ta en titt i appen var den befinner sig. Det läckte rykten tidigare under året om att Apple skulle integrera bättre stöd för dessa trackers men istället så har de tillverkat en egen tracker.

Som ni kan se på bilden ovan är den rund med en Apple-logga på framsidan och på baksidan hittas skruvar för att ta bort det utbytbara batteriet. Allting kommer skötas i den uppdaterade "Hitta"-appen (tidigare "Hitta min iPhone"). Där kan du se dina trackers och även få upp exakt var de befinner sig och spela upp ett ljud så du enklare kan hitta din borttappade sak. Enheten går på Bluetooth (gissningsvis BLE) och som ni alla vet så har Bluetooth inte så lång räckvidd.

Om du tappar, säg dina nycklar så kan du i "Hitta"-appen markera dem som borttappade. Då kommer iPhone-användare som är i närheten av nycklarna få upp en notis om att en person har tappat bort sina nycklar samt kontaktinformation. Även ägaren av nycklarna får en notis på sin telefon att någon har hittat nycklarna.

Apple kommer även lansera en funktion som är perfekt för alla som bara rusar ut på morgonen och glömmer plånboken. Har du en tracker i plånboken så får du en notis om du går för långt ifrån den så du aldrig igen kommer att glömma den. Sist men inte minst så ser det ut som att Apple kommer involvera sin AR-teknik i sökandet efter nycklarna. Om du får information om att den ligger någonstans i vardagsrummet så kan du spela upp ett ljud, men det går även att scanna av rummet med din iPhone eller iPad och där trackern ligger dyker det upp en ballong på skärmen.

Vad Apples tracker kan väntas kosta framgår inte men den 10 september kommer vi förmodligen få reda på det när Apple håller låda.

Via Teknikveckan, källa MacRumors