Steve Wozniak: Apple borde ha styckats upp för länge sedan

En av grundarna av Apple, Steve Wozniak har under många år haft åsikter om Apples val och strategier och nu är han i farten igen.

I en intervju med Bloomberg meddelar Wozniak att han tycker att Apple borde ha styckats upp för flera år sedan, precis som Hewlett Packard har gjort. Fördelen med att stycka upp bolaget i olika delar är för att ge ingenjörer och utvecklare på bolaget större frihet än de har idag säger Wozniak.

“I wish Apple on its own has split off a long time ago and spun off independent divisions to far away places and let them work independently, like Hewlett Packard did when I was there.”

Han tycker att de stora techbolagen har blivit för stora och han berättar att anställda på HP kunde gå in på kontoret mitt i natten och få full tillgång till komponenter och verktyg för att kunna arbeta fritt på egna produkter. Han avslutar dock med att säga att Apple är det bästa företaget bland alla stora techbolag då de fortfarande fokuserar på att sälja produkter och inte kundernas data.

Via The Verge

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

I denna veckas avsnitt hoppar Marcus och Peter på ett flyg ned till Berlin för att stryka något från sin bucket list.

I sin tredje upplaga blir hjälmersättaren Hövding uppkopplad till din iPhone.

Klockan 14.00 kan du börja beställa iPhone 11 och iPhone 11 Pro från Apple, operatörer och övriga återförsäljare. Om du använder nedanstående länkar får vi på 99mac en slant som går vidare till verksamheten.

Vi har under en längre tid kunnat avnjuta ett mörkt tema i Slack på våra iPhones men till macOS har temat lyst med sin frånvaro.

Inför lanseringen av Apple Arcade passar Apple på att lansera en ny video där de går igenom ännu fler titlar som kommer finnas tillgängliga vid lansering.

De största nyheterna med iPhone 11-serien måste vi ändå säga är kameran och en funktion som många länge har väntat på är nattläget.