Aqara, HomeKits bästa vän

Vi har tagit en närmare titt på Aqara, en smarta hem-hubb från den kinesiska tillverkaren Xiaomi.

Det är en av de mer prisvärda produkterna att starta med. Den lanserades under 2019 i Sverige. Aqarahubben påminner mycket om Mijia hubben som funnits på marknaden ett längre tag. Mijia är också kopplat till Xiaomi. Av alla de enheter som finns till Mijia så fungerar de flesta med Aqara hubben och från Aqaras kundservice så rekommenderar man även att hålla sig till Xiaomi Home appen som Mijia använder istället för Aqaras egna app. Men varför ska man använda Aqara hubben då? Jo för att den pratar med HomeKit, Apples protokoll för att bygga ihop en massa smarta hem produkter. I videon försöker vi även reda ut vilka saker som dyker upp beroende på vilken server Aqarahubben kopplar upp sig mot, och beroende på vilken server man väljer så bör man hålla koll på vilket land man köper enheterna.

Köp din egna Aqara hub hos Webhallen eller Kjell & Co.

Kommentarer
14 svar

I denna veckas avsnitt hoppar Marcus och Peter på ett flyg ned till Berlin för att stryka något från sin bucket list.

I sin tredje upplaga blir hjälmersättaren Hövding uppkopplad till din iPhone.

Klockan 14.00 kan du börja beställa iPhone 11 och iPhone 11 Pro från Apple, operatörer och övriga återförsäljare. Om du använder nedanstående länkar får vi på 99mac en slant som går vidare till verksamheten.

Vi har under en längre tid kunnat avnjuta ett mörkt tema i Slack på våra iPhones men till macOS har temat lyst med sin frånvaro.

Inför lanseringen av Apple Arcade passar Apple på att lansera en ny video där de går igenom ännu fler titlar som kommer finnas tillgängliga vid lansering.

De största nyheterna med iPhone 11-serien måste vi ändå säga är kameran och en funktion som många länge har väntat på är nattläget.