Anställda på Apples hälsodivision är missnöjda

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

CNBC har varit i kontakt med åtta anonyma personer som arbetar på Apples hälsodivision och det är flera som är missnöjda med sin arbetsplats. Fyra av de åtta personerna som CNBC har talat med trodde att de skulle få arbeta med större hälsoproblem inom fjärrmedicin, medicinteknik och hälsobetalningar, men Apples fokus är på friska användare. Flera personer som har suttit på högre poster har valt att sluta och det ska bero på att åsikterna om vilken inriktning Apple bör ha går isär.

Att Apple vill bli en stor spelare inom hälsoområdet råder det inga tvivel om då de på varje event talar om det. I höst kan det även lanseras en ny Apple Watch och vad den kan innehålla för nya hälsofunktioner återstår att se.

Källa CNBC, via Macworld

Skriven av Marcus Attefors

Apples iPhone 11 har precis hunnit släppas och direkt är det någon som ska testa hur väl den klarar av att tappas i marken.

När Apple visade upp sina nya iPhone-modeller så trodde många att det skulle komma en "One more thing" i form av en konkurrent till trackern Tile, men så blev det inte.

Igår släpptes watchOS 6 och iOS 13 och de två uppdateringarna bjöd på en rad nya funktioner.

Bredvid iOS 13 till iPhone uppdateras även Apple Watch med watchOS 6 till de flesta modeller.

Väntan är över och nu kan vi äntligen ta del av alla nyheter i iOS 13 och nedan tar vi en titt på våra absoluta favoriter.

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.