Anställda på Apples hälsodivision är missnöjda

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

CNBC har varit i kontakt med åtta anonyma personer som arbetar på Apples hälsodivision och det är flera som är missnöjda med sin arbetsplats. Fyra av de åtta personerna som CNBC har talat med trodde att de skulle få arbeta med större hälsoproblem inom fjärrmedicin, medicinteknik och hälsobetalningar, men Apples fokus är på friska användare. Flera personer som har suttit på högre poster har valt att sluta och det ska bero på att åsikterna om vilken inriktning Apple bör ha går isär.

Att Apple vill bli en stor spelare inom hälsoområdet råder det inga tvivel om då de på varje event talar om det. I höst kan det även lanseras en ny Apple Watch och vad den kan innehålla för nya hälsofunktioner återstår att se.

Källa CNBC, via Macworld

Skriven av Marcus Attefors

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.

En av de största nyheterna i Apples kommande flaggskepp iPhone 11 är att telefonerna äntligen får ett nattläge.

I denna veckas avsnitt hoppar Marcus och Peter på ett flyg ned till Berlin för att stryka något från sin bucket list.

I sin tredje upplaga blir hjälmersättaren Hövding uppkopplad till din iPhone.

Klockan 14.00 kan du börja beställa iPhone 11 och iPhone 11 Pro från Apple, operatörer och övriga återförsäljare. Om du använder nedanstående länkar får vi på 99mac en slant som går vidare till verksamheten.

Vi har under en längre tid kunnat avnjuta ett mörkt tema i Slack på våra iPhones men till macOS har temat lyst med sin frånvaro.