Recension: Vi har testat Qi-laddare och powerbank från Mophie

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Powerstation XXL

Mophies senaste powerbank Powerstation XXL bjuder på 20 000mAh och totalt tre enheter kan laddas samtidigt. Det finns en USB-C-port och två USB-A-portar och maxeffekten ligger på 5V 3A (15W) och laddaren ska kunna ge 73 timmar extra batteri till dina enheter. Vi kan utan problem ladda vår iPhone XS Max två gånger och vår iPad Pro 12,9" kan vi ladda från 0% upp till 100%. Själva laddaren är omsvept i ett trevligt tyg som ger laddaren lite karaktär jämfört med många plastiga powerbanks ute i etern.

Det finns inte stöd för PD (Power Delivery) och den orkar inte heller ladda vår MacBook Pro. Anledningen till detta är förmodligen en kostnadsfråga då laddaren enbart kostar 599 kronor i skrivande stund. Vi hade även önskat att USB-A till USB-C-kabeln som följer med i kartongen var längre, den är onödigt kort.

Wireless Charging Pad

Vi har även fått en uppföljare på deras populära Qi-laddare och istället för att vara omsvept i ett gummimaterial så möts vi av en pianolackad glasyta med en tunn gummilist runt om som håller mobilen på plats utan att glida av. Vi gillar utseendet och den passar lika bra på skrivbordet som på sängbordet. Längst fram på laddaren har vi även en lampa som tänds när en Qi-kompatibel enhet placeras på laddaren. Denna lampa lyser väldigt svagt och stör oss inte i ett kolsvart rum. Wireless Charging Pad har en effekt på 7,5W och vi behöver inte heller ta bort skalet när vi ska ladda, är det tjockare än 3mm så behövs det dock tas bort. Priset ligger på 39,95 euro och går att köpa direkt hos Mophie.

Summering:

Mophie har tagit fram två riktigt trevliga produkter och de ska ha ett plus i kanten för att skicka med strömadapter till Qi-laddaren för det är det inte många som gör idag. Powerstation XXL har en fin finish och tyget är en kul detalj. Att få en 20 000mAh-laddare för 599:- som kan ladda tre enheter samtidigt är riktigt prisvärt. Så är du ute efter en ny Qi-laddare eller en powerbank där PD inte är ett krav så bör du absolut ta en närmare titt på dessa.

Skriven av Marcus Attefors

Apples iPhone 11 har precis hunnit släppas och direkt är det någon som ska testa hur väl den klarar av att tappas i marken.

När Apple visade upp sina nya iPhone-modeller så trodde många att det skulle komma en "One more thing" i form av en konkurrent till trackern Tile, men så blev det inte.

Igår släpptes watchOS 6 och iOS 13 och de två uppdateringarna bjöd på en rad nya funktioner.

Bredvid iOS 13 till iPhone uppdateras även Apple Watch med watchOS 6 till de flesta modeller.

Väntan är över och nu kan vi äntligen ta del av alla nyheter i iOS 13 och nedan tar vi en titt på våra absoluta favoriter.

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.