TP-link fullföljer inte på HomeKit-löftet

Det blir inga smarta pluggar med HomeKit-stöd från TP-link.

TP-Link lovade tidigare att deras Kasa Smart Plug Mini skulle få stöd för HomeKit. Men nu backar man på detta med följande argumentation: "Due to changes in our roadmap, the Kasa Smart Plug Mini (HS105) smart plug will not offer support for Apple HomeKit".

Det som gör TP-Links smart plugs ett alternativ är att de kör över Wifi och behöver därför inte någon brygga. De är dock inte helt lätta att få tag på via Svensk mark.

Man hänvisar i stället till sina egna appar alternativt, Amazon Alexa, Google Assistant och även Microsoft Cortana.

Vad som är så svårt att få in ett par smart plugs i HomeKit framgår inte men vi kan helt sonika konstatera att det finns andra pluggar att använda.

Skriven av Peter Esse

Apple Arcades främsta spel har fått en officiell trailer i och med Gamescom-mässan.

Påminnelser kommer till webben samt ett renare utseende när iCloud uppdateras.

FCC, motsvarigheten till Post & telestyrelsen håller på med en granskning av iPhone 7 då de misstänker att telefonen har en alldeles för hög strålningsnivå.

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

I USA så har flera personer noterat att Apples bok "Designed by Apple in California" inte längre går att köpa, så frågan är om den kommer att utgå.

Användare runt om i USA kan nu beställa Apple Card och i samband med lanseringen lade Apple upp skötselråd på sin hemsida och dessa har skapat lite reaktioner.