TP-link fullföljer inte på HomeKit-löftet

Det blir inga smarta pluggar med HomeKit-stöd från TP-link.

TP-Link lovade tidigare att deras Kasa Smart Plug Mini skulle få stöd för HomeKit. Men nu backar man på detta med följande argumentation: "Due to changes in our roadmap, the Kasa Smart Plug Mini (HS105) smart plug will not offer support for Apple HomeKit".

Det som gör TP-Links smart plugs ett alternativ är att de kör över Wifi och behöver därför inte någon brygga. De är dock inte helt lätta att få tag på via Svensk mark.

Man hänvisar i stället till sina egna appar alternativt, Amazon Alexa, Google Assistant och även Microsoft Cortana.

Vad som är så svårt att få in ett par smart plugs i HomeKit framgår inte men vi kan helt sonika konstatera att det finns andra pluggar att använda.

Skriven av Peter Esse
Clean my mac!

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Clean my mac!

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

Clean my mac!