iPhone-försäljningen minskar och ökar samtidigt

Apple ökar sina marknadsandelar i Kina men minskar i Europa. Här är förklaringen.

Trots krympande totalmarknad ökar iPhone-försäljningen i Kina med hela 42%. Detta enligt Analytiker.

Samtidigt minskar Apples marknadsandelar i Europa ner till 14.1 procent från 17 procent jämfört samma period förra året vilket är årets andra kvartal.

Detta beror nödvändigvis inte på grund av minskad försäljning i sig utan att Samsungs och Xiaomis har fått rejäl sjuts i sin. Även Huawei går kräftgång och dessa siffror härhör till stor del innan det blev känt att Amerikanska regeringen vill svartlista Huawei framöver.

Samtidigt: Dykare hittar fungerande iPhone X på sjöbottnen.

Källa Canalys (Via Teknikveckan)

Skriven av Peter Esse
Clean my mac!

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Clean my mac!

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

Clean my mac!