iPhone-försäljningen minskar och ökar samtidigt

Apple ökar sina marknadsandelar i Kina men minskar i Europa. Här är förklaringen.

Trots krympande totalmarknad ökar iPhone-försäljningen i Kina med hela 42%. Detta enligt Analytiker.

Samtidigt minskar Apples marknadsandelar i Europa ner till 14.1 procent från 17 procent jämfört samma period förra året vilket är årets andra kvartal.

Detta beror nödvändigvis inte på grund av minskad försäljning i sig utan att Samsungs och Xiaomis har fått rejäl sjuts i sin. Även Huawei går kräftgång och dessa siffror härhör till stor del innan det blev känt att Amerikanska regeringen vill svartlista Huawei framöver.

Samtidigt: Dykare hittar fungerande iPhone X på sjöbottnen.

Källa Canalys (Via Teknikveckan)

Skriven av Peter Esse

Apple Arcades främsta spel har fått en officiell trailer i och med Gamescom-mässan.

Påminnelser kommer till webben samt ett renare utseende när iCloud uppdateras.

FCC, motsvarigheten till Post & telestyrelsen håller på med en granskning av iPhone 7 då de misstänker att telefonen har en alldeles för hög strålningsnivå.

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

I USA så har flera personer noterat att Apples bok "Designed by Apple in California" inte längre går att köpa, så frågan är om den kommer att utgå.

Användare runt om i USA kan nu beställa Apple Card och i samband med lanseringen lade Apple upp skötselråd på sin hemsida och dessa har skapat lite reaktioner.