Lighting-kabeln som kan ta över din Mac

En iPhone-laddningskabel som kan ta över din dator? Ja det är på riktigt och nu lanseras den.

Under den nyligen avslutade Defcon-konferensen där all världens säkerhetsexperter och white hat hackers (de goda alltså) samlas presenterades en Lightning-kabel med inbyggt wifi-chip i sig.

Den skall vara identiskt med Apples egna Lighthing-kabel och är alltså skapt att få en att tro att vi stoppar in en helt vanlig kabel i vår Mac. Väl där kan sedan O.MG-kabeln som den kallas skicka signaler som styr tangentbord och mus. På så sätt kan den installera ännu fler skadliga verktyg på vår Mac.

Upphovsmannen Mike Grovers har nu planen att börja massproducera dem till andra säkerhetsexperter och branschfolk.

Det säkraste sättet att skydda sig mot denna typ av kabel och övriga preparerade USB-enheter är att inte koppla in dem om du inte 100% litar på det.

Chipet som krävs är för stort för att få plats i en USB-C-kontakt och kabeln är alltså en gammal vanlig hederlig Lightning till USB-A-kabel.

Via Nikka Systems.

Skriven av Peter Esse

Apple Arcades främsta spel har fått en officiell trailer i och med Gamescom-mässan.

Påminnelser kommer till webben samt ett renare utseende när iCloud uppdateras.

FCC, motsvarigheten till Post & telestyrelsen håller på med en granskning av iPhone 7 då de misstänker att telefonen har en alldeles för hög strålningsnivå.

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

I USA så har flera personer noterat att Apples bok "Designed by Apple in California" inte längre går att köpa, så frågan är om den kommer att utgå.

Användare runt om i USA kan nu beställa Apple Card och i samband med lanseringen lade Apple upp skötselråd på sin hemsida och dessa har skapat lite reaktioner.