Lighting-kabeln som kan ta över din Mac

En iPhone-laddningskabel som kan ta över din dator? Ja det är på riktigt och nu lanseras den.

Under den nyligen avslutade Defcon-konferensen där all världens säkerhetsexperter och white hat hackers (de goda alltså) samlas presenterades en Lightning-kabel med inbyggt wifi-chip i sig.

Den skall vara identiskt med Apples egna Lighthing-kabel och är alltså skapt att få en att tro att vi stoppar in en helt vanlig kabel i vår Mac. Väl där kan sedan O.MG-kabeln som den kallas skicka signaler som styr tangentbord och mus. På så sätt kan den installera ännu fler skadliga verktyg på vår Mac.

Upphovsmannen Mike Grovers har nu planen att börja massproducera dem till andra säkerhetsexperter och branschfolk.

Det säkraste sättet att skydda sig mot denna typ av kabel och övriga preparerade USB-enheter är att inte koppla in dem om du inte 100% litar på det.

Chipet som krävs är för stort för att få plats i en USB-C-kontakt och kabeln är alltså en gammal vanlig hederlig Lightning till USB-A-kabel.

Via Nikka Systems.

Skriven av Peter Esse
Clean my mac!

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Clean my mac!

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

Clean my mac!