Apple lägger allt mer pengar på forskning och utveckling

Apple ser ut att vilja bredda sin portfölj av produkter och har spenderat betydligt mer pengar på forskning och utveckling det senaste kvartalet.

Apple ska ha lagt 4,2 miljarder dollar vilket motsvarar ca 40 miljarder kronor på R&D (research and development) under det senaste kvartalet, vilket är ett nytt rekord för bolaget.

Apple har de senaste åren haft fokus på iPhone och deras andra produkter har hamnat i skuggan av telefonerna. Men detta kan mycket väl betyda att Apple arbetar med att ta fram helt nya produkter vilket ligger helt rätt i tiden med tanke på att vi inte köper nya telefoner i samma takt som tidigare. Exakt vad dessa pengar går till vet bara Apple men det ska bli intressant att se vad framtiden kan bjuda på.

Via Cult of Mac

Skriven av Marcus Attefors

Apple Arcades främsta spel har fått en officiell trailer i och med Gamescom-mässan.

Påminnelser kommer till webben samt ett renare utseende när iCloud uppdateras.

FCC, motsvarigheten till Post & telestyrelsen håller på med en granskning av iPhone 7 då de misstänker att telefonen har en alldeles för hög strålningsnivå.

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

I USA så har flera personer noterat att Apples bok "Designed by Apple in California" inte längre går att köpa, så frågan är om den kommer att utgå.

Användare runt om i USA kan nu beställa Apple Card och i samband med lanseringen lade Apple upp skötselråd på sin hemsida och dessa har skapat lite reaktioner.