Apple slutar låta externa parter få tillgång till Siriinspelningar

Det var förra veckan som det kom fram att inspelningar från Siri lagts ut till andra externa parter på uppdrag av Apple för att förbättra Siri genom att betygsätta inspelningarna och tolkningarna av dessa.

Förra veckan var det en visselblåsare på ett av de här företagen som berättade att i de här ljudupptagningarna så gick det att höra privata samtal som inte var menat att Siri skulle ha reagerat på och spelat in från första början. Samtalen handlar om allt från medicinsk information, droghandel och när personer har sex.

En talesperson från Apple har nu gått ut och sagt till The Verge ”Vi strävar efter att leverera en fantastisk Siri-upplevelse samtidigt som vi skyddar användarnas integritet”. Och ”Medan vi gör en grundlig granskning avbryter vi Siri graderingen globalt. Som en del av en framtida programuppdatering kommer användare dessutom att kunna välja att delta i betygsättningen.”

The Verge

Skriven av Thor Lindholm
Kommentarer
7 svar

Då var det äntligen fredag och vad passar då inte bättre än lite hederligt fredagstrams?

Ikeas smarta gardiner fick stöd för HomeKit för mindre än två veckor sedan i USA, men stöter redan på tekniska problem.

Det finns idag en uppsjö av tillverkare på marknaden som säljer True Wireless-hörlurar men ingen kommer i närheten av Apples försäljningssiffror.

Hur många gånger har man inte svurit över att man har fel kabel med sig, eller försöker vända USB-kontakten åt rätt håll för femtiofjärde gången. Vore det inte skönt med en standard där alla använder lika så att det alltid finns inkopplade kablar att tillgå. Det kan bli sanning. EU-parlamentet röstar om en EU-standard.

Från och med idag börjar Instagram rulla ut direktmeddelanden på desktopversionen av Instagram. Men bara en liten procentsats av deras 500 miljoner användare får det redan idag.

Den 16:e december släppte Apple en uppdatering till AirPods Pro och nästan omedelbart efteråt började användare märka att brusreduceringen inte längre var lika bra.