Apple ryktas köpa Intels division som tar fram chip till telefoner

Det ryktas nu att Apple är nära att köpa hela Intels division som arbetar med att ta fram chip till telefoner.

Det är Wall Street Journal som har en källa med insyn i saken och enligt dem så kan affären vara klar redan nästa vecka. Affären ska inkludera patent och personal och är värderad till minst 1 miljard dollar. Detta är ingen stor summa för Apple men strategiskt en viktig affär då de kan ta kontroll över utvecklingen av fler komponenter i sina kommande telefoner. De gör sig även mindre beroende av Qualcomm som förser Apple med 4G-chip och ska även förse bolaget med 5G-chip 2020.

Om affären går i lås återstår att se under nästa vecka.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Apples lansering av sin nya streamingtjänst Apple TV+ är runt hörnet och Bloomberg påstår sig veta vad den kommer kosta.

Danske Bank denna gången.

Den som väntar på något gott och är HomeKit-användare får ofta vänta lite längre.

Det är inte bara en speltjänst som Apple kommer lansera i höst utan även en egen streamingtjänst och nu har en fullfjädrat trailer för "The Morning Show" släppts.

Apples kommande speltjänst Apple Arcade som lanseras nu i höst kan bli en stor succé om bolaget visar upp en fin katalog med spel och nu har priset för tjänsten läckt ut.

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.