Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så kopplar du ihop din PS4 eller Xbox One-kontroll med iPad

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Vi har testat hur bra detta faktiskt fungerar och det är väldigt simpelt att koppla ihop din kontroll med din iPad. För att komma igång krävs det att du har nya iPadOS och en Playstation 4 eller Xbox One kontroll.

PlayStation 4:

För att koppla ihop din PlayStation 4 kontroll med din iPad trycker du på PlayStation Home-knappen och Share-knappen samtidigt tills lampan längst fram på din kontroll blinkar till. Bege dig sedan till inställningar på din iPad, klicka på Bluetooth och tryck på DUALSHOCK 4 Wireless Controller för att para enheten, sen är det klart.

Xbox One:

För att kunna koppla ihop din Xbox One kontroll med iPad krävs det att du har en kontroll med modellnamnet 1708. Detta går att kontrollera genom att ta bort batteriluckan på baksidan. Det går även att kolla om du har nya kontrollen genom att titta om du har ett hörlursuttag i botten av kontrollen, har du en äldre modell så går det inte att koppla ihop kontrollen till din iPad. För att ansluta startar du kontrollen och trycker på anslutningsknappen i toppen på din kontroll. Gå sedan in i inställningar, Bluetooth och klicka på Xbox Wireless Controller.

Vilka spel kan jag spela?

Det går utmärkt att spela de flesta spel som redan idag har stöd för MFi-kontroller och några som är värda att spana in är Real Racing 3, Fortnite, GRID Autosport och Sonic CD Classic.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.