Så kopplar du ihop din PS4 eller Xbox One-kontroll med iPad

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Vi har testat hur bra detta faktiskt fungerar och det är väldigt simpelt att koppla ihop din kontroll med din iPad. För att komma igång krävs det att du har nya iPadOS och en Playstation 4 eller Xbox One kontroll.

PlayStation 4:

För att koppla ihop din PlayStation 4 kontroll med din iPad trycker du på PlayStation Home-knappen och Share-knappen samtidigt tills lampan längst fram på din kontroll blinkar till. Bege dig sedan till inställningar på din iPad, klicka på Bluetooth och tryck på DUALSHOCK 4 Wireless Controller för att para enheten, sen är det klart.

Xbox One:

För att kunna koppla ihop din Xbox One kontroll med iPad krävs det att du har en kontroll med modellnamnet 1708. Detta går att kontrollera genom att ta bort batteriluckan på baksidan. Det går även att kolla om du har nya kontrollen genom att titta om du har ett hörlursuttag i botten av kontrollen, har du en äldre modell så går det inte att koppla ihop kontrollen till din iPad. För att ansluta startar du kontrollen och trycker på anslutningsknappen i toppen på din kontroll. Gå sedan in i inställningar, Bluetooth och klicka på Xbox Wireless Controller.

Vilka spel kan jag spela?

Det går utmärkt att spela de flesta spel som redan idag har stöd för MFi-kontroller och några som är värda att spana in är Real Racing 3, Fortnite, GRID Autosport och Sonic CD Classic.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Apples lansering av sin nya streamingtjänst Apple TV+ är runt hörnet och Bloomberg påstår sig veta vad den kommer kosta.

Danske Bank denna gången.

Den som väntar på något gott och är HomeKit-användare får ofta vänta lite längre.

Det är inte bara en speltjänst som Apple kommer lansera i höst utan även en egen streamingtjänst och nu har en fullfjädrat trailer för "The Morning Show" släppts.

Apples kommande speltjänst Apple Arcade som lanseras nu i höst kan bli en stor succé om bolaget visar upp en fin katalog med spel och nu har priset för tjänsten läckt ut.

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.