Spotify adderar äntligen stöd för multitasking på iPad

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Varför det tog lite över tre år för Spotify att implementera funktionen i sin app är högst oklart men nu är den äntligen här. Det betyder att du kan öppna till exempel Safari och sedan dra upp dockan i botten och dra Spotify till högra sidan av skärmen. Sedan går det att surfa runt och samtidigt ha full kontroll på musiken på högra sidan av skärmen.

Spotify lade även till stöd för Slide Over vilket fungerar nästan på samma sätt som ovan men istället för att dra Spotify till högra sidan släpper du den bara mitt på skärmen. Då får du som en liten mini-spelare som går att flytta runt.

Vill du veta mer om hur Split View och Slide Over fungerar så har Apple ett pedagogiskt klipp som ni kan se nedan:

Via Reddit

Skriven av Marcus Attefors

Apples lansering av sin nya streamingtjänst Apple TV+ är runt hörnet och Bloomberg påstår sig veta vad den kommer kosta.

Danske Bank denna gången.

Den som väntar på något gott och är HomeKit-användare får ofta vänta lite längre.

Det är inte bara en speltjänst som Apple kommer lansera i höst utan även en egen streamingtjänst och nu har en fullfjädrat trailer för "The Morning Show" släppts.

Apples kommande speltjänst Apple Arcade som lanseras nu i höst kan bli en stor succé om bolaget visar upp en fin katalog med spel och nu har priset för tjänsten läckt ut.

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.