3D Touch är tillbaka i senaste betan

Idag släppte Apple en ny beta till utvecklare och det är beta nummer fyra till iOS 13. I uppdateringen bjuds det på en rad förbättringar till funktionen 3D Touch.

Det har länge ryktats att 3D Touch kommer att försvinna och istället ersättas med "Quick Actions". Anledningen påstås vara att tekniken bakom 3D Touch både är dyr och komplicerad att få in i telefonerna.

iOS 13 har skvallrat en hel del om att det nog faktiskt blir så då användare som har äldre enheter eller en iPhone XR som saknar 3D Touch har fått en drös med nya funktioner. För att använda Quick Actions på en telefon som saknar 3D Touch håller man fingret en lite längre stund på en ikon och får då upp en rad med olika alternativ. Nytt i beta 4 är bland annat att det finns ett alternativ att få ikonerna att "dansa" så de går att ta bort. Och håller vi fingret på App Store så får vi även alternativet att uppdatera alla appar. Dessa funktioner har lagts till överallt i iOS 13 på enheter som saknar 3D Touch så mycket tyder på att höstens nya telefoner kommer sakna funktionen.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
9 svar

Apples lansering av sin nya streamingtjänst Apple TV+ är runt hörnet och Bloomberg påstår sig veta vad den kommer kosta.

Danske Bank denna gången.

Den som väntar på något gott och är HomeKit-användare får ofta vänta lite längre.

Det är inte bara en speltjänst som Apple kommer lansera i höst utan även en egen streamingtjänst och nu har en fullfjädrat trailer för "The Morning Show" släppts.

Apples kommande speltjänst Apple Arcade som lanseras nu i höst kan bli en stor succé om bolaget visar upp en fin katalog med spel och nu har priset för tjänsten läckt ut.

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.