Creative Muvo trivs lika bra på land som i vatten

Creative fortsätter lansera prisvärda högtalare och deras senaste tillskott kan du utan problem ta med dig till stranden eller ta ett dopp med i poolen.

Creative Muvo Play är lite större än en liten läskburk och väger 360 gram. Den har två högtalare på 5W och de är placerade så högtalaren upplevs ge oss ett 360° ljud. Själva konstruktionen känns gedigen och på ovansidan och undersidan finns även två synliga bass radiators. Muvo Play är även certifierad för IPX7 vilket betyder att högtalaren kan tas med i poolen eller duschen utan att gå sönder.

På sidan av högtalaren finns kontroller för play/pause, volym och on/off-knapp. Högtalaren kommer med ett batteri på 2 000mAh som ger oss ca 10 timmars speltid. Den kommer utrustad med Bluetooth 5.0 och vi kan röra oss ganska exakt 10 meter ifrån högtalaren med telefonen i fickan. En annan kul funktion är att du kan köpa två Muvo Play och koppla ihop dem och få stereoljud. Creative har även förstått att ingen vill ha micro-USB längre så Muvo Play laddas upp via USB-C. Skulle det ringa så går det utmärkt att använda Muvo som högtalartelefon och det går även att aktivera Siri eller Google Play direkt på högtalaren.

När vi drar igång Muvo Play och parar den med vår telefon blir vi förvånade över det fylliga och höga ljudet den relativt lilla enheten kan bjuda på. Det är ett härligt tryck i basen och ljudvolymen går att få förvånansvärt högt och tydligt utan att kvalitén försämras avsevärt. Vi har även hårdtestat högtalaren i vatten och det klarar den med bravur som ni kan se i videon nedan:

Muvo Play imponerar på oss både med sitt klara och fylliga ljud och att den går att ha med sig vid poolkanten utan att oroa sig är trevligt. Creative har lyckats göra en otroligt prisvärd högtalare som går att köpa på Creatives hemsida för strax under 500 kronor. Så är ni ute efter en högtalare som är smidig att ta med i väskan, är prisvärd och även vattentät så kan vi rekommendera er att titta närmare på Creative Muvo Play.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Apples lansering av sin nya streamingtjänst Apple TV+ är runt hörnet och Bloomberg påstår sig veta vad den kommer kosta.

Danske Bank denna gången.

Den som väntar på något gott och är HomeKit-användare får ofta vänta lite längre.

Det är inte bara en speltjänst som Apple kommer lansera i höst utan även en egen streamingtjänst och nu har en fullfjädrat trailer för "The Morning Show" släppts.

Apples kommande speltjänst Apple Arcade som lanseras nu i höst kan bli en stor succé om bolaget visar upp en fin katalog med spel och nu har priset för tjänsten läckt ut.

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.