Apple utökar sitt MFi-program

Apple meddelade i veckan alla tillverkare som är med i Apples MFi-program (Made For iPod, iPhone, iPad och AirPlay audio) att de nu utökar MFi-programmet med fler adaptrar.

Det är Mac Otakara som rapporterar att det nu kommer fler adaptrar kompatibla med iOS enheter. Några av de nya sladdarna är Lightning-till-Ethernet, i dagsläget är det enbart Belkins Ethernet + Power Adapter med lightning kontakt som finns och säljs av Apple i den här kategorien.

Supports Power over Ethernet (PoE)
This adapter works with Power over Ethernet-enabled connections, so when PoE is available there’s no need to plug in a Lightning cable—simply charge through your existing PoE-enabled cable.

Nu är även möjligheten till PoE tillgänglig vilket i praktiken betyder att det går att ladda en iOS enhet direkt via Etheternetkabel med PoE. Vidare så har Apple nu godkänt Lightning-till-USB-C audio adaptrar. Något som gör att det nu är möjligt att koppla in ett par lightninghörlurar till en enhet som exempelvis MacBook eller iPad som enbart har USB-C.

Via: AppleInsider

Skriven av Thor Lindholm
Clean my mac!

Precis som förra året ser det ut som att Apple har planer på att lansera totalt tre iPhone-modeller i höst. En uppföljare till iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

Det har länge ryktats om en ny MacBook Pro med 16-tums skärm och nu påstår sig Economic Daily News ha en källa som vet när den släpps.

Tidigare i år lanserade LG sina första TV-modeller som skulle få stöd för AirPlay 2 och HomeKit och nästa vecka kommer uppdateringen som gör det möjligt börja rullas ut.

Clean my mac!

Det ryktas nu att Apple är nära att köpa hela Intels division som arbetar med att ta fram chip till telefoner.

Slack har idag rullat ut en stor uppdatering till macOS och Windows där de helt att fokuserat på optimeringar och gjort programmet mindre resurskrävande.

Apple har idag släppt iOs 12.4 och watchOS 5.3 som ni nu kan uppdatera till och Walkie-Talkie-funktionen till Apple Watch är åter igång.

Clean my mac!