Efter uppståndelsen i media åtgärdar Zoom säkerhetsbristerna

Det var igår vi skrev om att videokonferens-appen Zoom till Mac hade en säkerhetsbrist som gjorde att kameran på datorn gick att ta över.

Även efter att användaren hade avinstallerat programmet så fanns det fortfarande möjlighet för utomstående att återinstallera Zoom och ta över kameran på nytt. Appen lämnade kvar en localhost web server som kan installera om appen om en specifik webbsida besöks även efter att appen är avinstallerad.

Zoom fick kännedom om problemet redan i mars men hade inte åtgärdat det då företaget ansåg att det hela hade en låg riskfaktor. Men efter all uppståndelse i media igår har bolaget nu rullat ut en uppdatering som ska täppa igen hålet. Bolaget har på sin blogg skrivit ned allt de har ordnat och bland annat har de plockat bort local web server helt och hållet. För att läsa mer om åtgärderna de har tagit kan ni klicka er vidare till Zoom.

Lästips: Videokonferens-appen Zoom har allvarlig säkerhetsbrist

Skriven av Marcus Attefors
Clean my mac!

Apple har idag släppt iOs 12.4 och watchOS 5.3 som ni nu kan uppdatera till och Walkie-Talkie-funktionen till Apple Watch är åter igång.

Vill du få en liten nostalgitripp varje gång du ska ladda din Apple Watch på sängbordet så löser gänget på Elago det.

Drömmer du om en iPhone med en uppdateringsfrekvens på 120Hz så får du nog vänta minst ett år om vi vågar tro detta rykte.

Clean my mac!

Peter har spenderat ovanligt mycket tid i sin källare och Marcus har lagt till en Sonos Sub till sin Beam, och hur bygger man egentligen det bästa Atmos-ljudet?

Marketplace, Videos on Watch, grupper och din profil är några av ikonerna vi har i botten av Facebook-appen men nu går det att slippa dem.

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Clean my mac!