Efter uppståndelsen i media åtgärdar Zoom säkerhetsbristerna

Det var igår vi skrev om att videokonferens-appen Zoom till Mac hade en säkerhetsbrist som gjorde att kameran på datorn gick att ta över.

Även efter att användaren hade avinstallerat programmet så fanns det fortfarande möjlighet för utomstående att återinstallera Zoom och ta över kameran på nytt. Appen lämnade kvar en localhost web server som kan installera om appen om en specifik webbsida besöks även efter att appen är avinstallerad.

Zoom fick kännedom om problemet redan i mars men hade inte åtgärdat det då företaget ansåg att det hela hade en låg riskfaktor. Men efter all uppståndelse i media igår har bolaget nu rullat ut en uppdatering som ska täppa igen hålet. Bolaget har på sin blogg skrivit ned allt de har ordnat och bland annat har de plockat bort local web server helt och hållet. För att läsa mer om åtgärderna de har tagit kan ni klicka er vidare till Zoom.

Lästips: Videokonferens-appen Zoom har allvarlig säkerhetsbrist

Skriven av Marcus Attefors
Clean my mac!

Precis som förra året ser det ut som att Apple har planer på att lansera totalt tre iPhone-modeller i höst. En uppföljare till iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

Det har länge ryktats om en ny MacBook Pro med 16-tums skärm och nu påstår sig Economic Daily News ha en källa som vet när den släpps.

Tidigare i år lanserade LG sina första TV-modeller som skulle få stöd för AirPlay 2 och HomeKit och nästa vecka kommer uppdateringen som gör det möjligt börja rullas ut.

Clean my mac!

Det ryktas nu att Apple är nära att köpa hela Intels division som arbetar med att ta fram chip till telefoner.

Slack har idag rullat ut en stor uppdatering till macOS och Windows där de helt att fokuserat på optimeringar och gjort programmet mindre resurskrävande.

Apple har idag släppt iOs 12.4 och watchOS 5.3 som ni nu kan uppdatera till och Walkie-Talkie-funktionen till Apple Watch är åter igång.

Clean my mac!