Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Videokonferens-appen Zoom har allvarlig säkerhetsbrist

Den populära videokonferens-appen Zoom till Mac har visat sig ha en säkerhetsbrist som gör att kameran på datorn går att ta över.

Det är säkerhetsforskaren Jonathan Leitschuh som står för upptäckten och han har meddelat personerna bakom appen Zoom om säkerhetsbristen redan i mars. Han gav dem 90 dagar på sig att lösa det hela men de har inte lyckats.

Säkerhetsbristen gör att det går att ta över kameran och även hoppa in och lyssna på videkonferenser men det mest skrämmande är att det går att ta över kameran även efter att Zoom är avinstallerat på datorn. Detta då det fortfarande finns en localhost web server på datorn som kan återinstallera Zoom om man bara besöker en specifik webbsida. Sidan The Verge har själva utfört ett test och de lyckades koppla upp sig mot andras videokonferenser.

Via The Verge

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.