Videokonferens-appen Zoom har allvarlig säkerhetsbrist

Den populära videokonferens-appen Zoom till Mac har visat sig ha en säkerhetsbrist som gör att kameran på datorn går att ta över.

Det är säkerhetsforskaren Jonathan Leitschuh som står för upptäckten och han har meddelat personerna bakom appen Zoom om säkerhetsbristen redan i mars. Han gav dem 90 dagar på sig att lösa det hela men de har inte lyckats.

Säkerhetsbristen gör att det går att ta över kameran och även hoppa in och lyssna på videkonferenser men det mest skrämmande är att det går att ta över kameran även efter att Zoom är avinstallerat på datorn. Detta då det fortfarande finns en localhost web server på datorn som kan återinstallera Zoom om man bara besöker en specifik webbsida. Sidan The Verge har själva utfört ett test och de lyckades koppla upp sig mot andras videokonferenser.

Via The Verge

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar
Clean my mac!

Precis som förra året ser det ut som att Apple har planer på att lansera totalt tre iPhone-modeller i höst. En uppföljare till iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

Det har länge ryktats om en ny MacBook Pro med 16-tums skärm och nu påstår sig Economic Daily News ha en källa som vet när den släpps.

Tidigare i år lanserade LG sina första TV-modeller som skulle få stöd för AirPlay 2 och HomeKit och nästa vecka kommer uppdateringen som gör det möjligt börja rullas ut.

Clean my mac!

Det ryktas nu att Apple är nära att köpa hela Intels division som arbetar med att ta fram chip till telefoner.

Slack har idag rullat ut en stor uppdatering till macOS och Windows där de helt att fokuserat på optimeringar och gjort programmet mindre resurskrävande.

Apple har idag släppt iOs 12.4 och watchOS 5.3 som ni nu kan uppdatera till och Walkie-Talkie-funktionen till Apple Watch är åter igång.

Clean my mac!