Så kommer du att ta backup på din iPhone i framtiden

Det har läckt ut bilder från senaste iOS betan på vad som kan antas vara tillvägagångssättet för att ta backup och återställa en iPhone lokalt.

Apples val att lägga ner iTunes var önskat från många, men de som fortfarande tar backup, saknar en snabb uppkoppling eller helt enkelt inte önskar lagra sin information i Apples molnlagringstjänst iCloud verkar kunna förlita sig på sladd i framtiden.

Det är en bild från den senaste betaversionen av iOS 13 som visar två iPhone ihopkopplade med sladd och en bit kod som pekar åt en procedur som gör att vi kan anta att framtiden innehåller sladd.

PROGRESS_DETAIL_WIRED = "Keep your other iPhone connected to this iPhone and connected to power until the transfer is complete.";

Idag går det att med Apples Quick Start lägga två iPhones vid varandra för att återställa en av dem trådlöst. Men i koden i senaste betaversionen så nämns sladd och strömsladd. Apple säljer inga sådana sladdar i dag, varken lightning till lightning eller lightning till lightning med en extra sladd för ström. I dag får vi använda Apples lightning till Camera connector för att koppla ihop två enheter med lightningkontakt med varandra.

När Apple presenterar nya iPhones under hösten så kan vi anta att en ny sladd eller adapter presenteras tillsammans med dessa.
Hur gör ni för att ta backup och återställa era iPhones? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Via: 9to5mac

Ett annat sätt att ta backup av sin iPhone eller iPad i macOS Catalina är via findern

Skriven av Thor Lindholm
Kommentarer
21 svar
Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!