Philips Hue satsar på Bluetooth

I framtiden behöver du inte ha en Hue Hub för att kontrollera Hue-lampor, det räcker med din iPhone eller iPad.

Philips Hue går i från hubben när de lanserar nya Bluetooth-försedda lampor. Lamporna fungerar helt autonomt och styrs med hjälp av en nya Hue för Bluetooth-appen.

Skulle andan falla på är även de nya lamporna kompatibla med den klassiska Hue-hubben och kan därför vara värt att satsa på i det lilla hemmet utan att vi sedan behöver köpa nytt.

Lamporna kan också kopplas till kompatibel Amazon Echo-högtalare (via Zigbee i det fallet antar vi) och blir därmed Alexa-kompatibla. Du måste ha en Echo Dot (Gen 3), Echo Plus eller Echo Show (Gen 2).Stöd för Google Home och Nest via Bluetooth utlovas inom kort. Fattningen är E27 och GU10 och släpps här i Europa till hösten. Dimbara med vitt ljus går på 19.95 euro, White Ambiance kostar 29.95 euro medan Color Ambiance landar på 59.95 Euro. Vad det blir i svenska kronor lär bero på kronkursen vid lansering. Rekommenderade svenska priser är just nu 199-629 kr.

Man utlovar också att fler bluetooth-kompatibla lampor släpps.

Affilatelänk: Köp dina Hue-produkter hos Webhallen.

Kommentarer
3 svar
Clean my mac!

Idag släppte Apple en ny beta till utvecklare och det är beta nummer fyra till iOS 13. I uppdateringen bjuds det på en rad förbättringar till funktionen 3D Touch.

Att stå vid grillen en varm sommarkväll och grilla en fin bit kött och lite somriga primörer är svårslaget, men ibland förstörs allt när maten väl ska avnjutas då det har grillats för länge. Detta vill gänget på Meater råda bot på så de har lanserat en termometer som assisterar dig hela vägen fram till en perfekt köttbit

Via YouTube-giganten Marques Brownlee får vi reda på hur nästa iPhone kommer att se ut. Eller snarare så får vi reda på att det vi tidigare sett varit sant.

Clean my mac!

Creative fortsätter lansera prisvärda högtalare och deras senaste tillskott kan du utan problem ta med dig till stranden eller ta ett dopp med i poolen.

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

Clean my mac!