Ryktena stämde: Apple köper Drive.ai

För ett par veckor sedan gick det rykten att Apple var intresserade att köpa bolaget Drive.ai och nu visar det sig att ryktena stämde.

Drive.ai är en startup som arbetar med hårdvara och mjukvara som ska göra vanliga bilar självkörande och flera bolag ska ha varit intresserade av att köpa upp dem, men Apple blev tillslut köparen.

Detta visar att Apple fortsatt har ett intresse för självkörande bilar och de tar nu över bolagets samtliga tillgångar och flera av ingenjörerna på Drive.ai blir nu anställda hos Apple. Vad uppköpet kostade framgår inte men det ska bli väldigt intressant att se vad Apple kommer att göra med tekniken.

Källa Axios

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
14 svar
Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!