Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple ger svar på tal till Spotify

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

Apple har nu lämnat sin syn på saken och passar på att meddela att Spotify bara betalar en avgift på 15% för 0,5% av sina betalande kunder. Totalt rör det sig om 680 000 kunder som har registrerat sitt abonnemang hos Spotify mellan 2014 till 2016. Spotify har idag över 100 miljoner betalande kunder så det är en väldigt liten del kunder det handlar om.

Spotify har i ett tidigare uttalande sagt:

Apple requires that certain apps pay a 30% fee for use of their in-app purchase system (IAP) – as is their prerogative. However, the reality is that the rules are not applied evenly across the board. Does Uber pay it? No. Deliveroo? No. Does Apple Music pay it? No. So Apple gives the advantage to its own services.

Att Uber eller Deliveroo inte betalar en avgift på 30% beror på att avgiften enbart betalas av de som levererar en digital vara, inte en fysisk vara eller tjänst. Därav betalar varken Uber eller Deliveroo avgiften. Apple skriver även att de inte anser att de har en dominerande position i Europa då iPhone har en marknadsandel på ca 20 procent. Även Apple Music har ungefär hälften så många många betalande kunder som Spotify i Europa.

Nu när EUs konkurrenskommissionär har fått Apples svar så får vi se om de väljer att gå vidare med ärendet eller lägger ned det.

Via Handelsblatt

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.