Tänk på detta innan du installerar betan av iOS 13 eller iPadOS

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

För bara någon dag sedan släppte Apple beta 2 av iOS 13 och iPadOS och tittar vi på tidigare år så dröjer det nog inte allt för länge innan en publik beta lanseras. Den publika betan kommer vara öppen för alla och går senare att ladda ned här.

Det finns dock ett par saker att tänka på innan du kastar dig på betaprofilen och uppdaterar din enhet. För det första så är det en beta, dessa är ofta väldigt ostabila och gör att enheten får sämre batteri, gör omstarter och att vissa appar inte fungerar som de ska. En app här i vårat avlånga land som många är beroende av är BankID. Det är en app som oftast inte fungerar vid en ny iOS-release och detta år är inget undantag. På sin hemsida skriver BankID:

”BankID-appen fungerar inte på betaversioner av iOS 13, men det kommer att finnas en kompatibel version när Apple produktionssätter iOS 13 i höst.”

Så är du beroende av den så ska du undvika att installera betan på din iPhone eller iPad. Om du trots det vill installera betan så är det alltid klokt att göra en säkerhetskopiering av hela telefonen så du enkelt kan falla tillbaka om iOS 13 bråkar med dig för mycket.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
23 svar
Clean my mac!

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Clean my mac!

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Idag släppte Apple en ny beta till utvecklare och det är beta nummer fyra till iOS 13. I uppdateringen bjuds det på en rad förbättringar till funktionen 3D Touch.

Clean my mac!