Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tänk på detta innan du installerar betan av iOS 13 eller iPadOS

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

För bara någon dag sedan släppte Apple beta 2 av iOS 13 och iPadOS och tittar vi på tidigare år så dröjer det nog inte allt för länge innan en publik beta lanseras. Den publika betan kommer vara öppen för alla och går senare att ladda ned här.

Det finns dock ett par saker att tänka på innan du kastar dig på betaprofilen och uppdaterar din enhet. För det första så är det en beta, dessa är ofta väldigt ostabila och gör att enheten får sämre batteri, gör omstarter och att vissa appar inte fungerar som de ska. En app här i vårat avlånga land som många är beroende av är BankID. Det är en app som oftast inte fungerar vid en ny iOS-release och detta år är inget undantag. På sin hemsida skriver BankID:

”BankID-appen fungerar inte på betaversioner av iOS 13, men det kommer att finnas en kompatibel version när Apple produktionssätter iOS 13 i höst.”

Så är du beroende av den så ska du undvika att installera betan på din iPhone eller iPad. Om du trots det vill installera betan så är det alltid klokt att göra en säkerhetskopiering av hela telefonen så du enkelt kan falla tillbaka om iOS 13 bråkar med dig för mycket.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.