Analysfirman IDC: Apple hade sämsta kvartalet i Europa på fem år

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

I sin rapport framgår det att i EMEA-regionen har det sålts totalt 83,7 miljoner telefoner under första kvartalet vilket är en nedgång på 3,3% jämfört med förra året. När det kommer till marknadsandelar så ökade Huawei sina med 66,13%, Xiaomi med 33,26% medans Apple tappade -22,73% av marknadsandelarna i regionen.

Det betyder att Apple, enligt rapporten har gått ned från 18,55% till 14,74% från samma period förra året. Att Apple skulle tappa marknadsandelar var väntat av många analytiker men inte att det tappet skulle vara så här stort. Det är det enligt rapporten Apples sämsta år i regionen på fem år.

IDC skriver i sin rapport:

”Shipments have slowed as consumers hold on to devices for longer, Apple has been challenged with its latest devices, and Chinese manufacturers have been making strides each quarter. - Marta Pinto (IDC)”

Via GSM Arena

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
15 svar

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

För att få sälja sina produkter i Ryssland och kringliggande länder måste Apple i god tid registrera dessa hos EEC (Eurasian Economic Commission).

Att blanda podcasts och musik är inte optimalt och nu har Spotify börjar skicka ut en uppdatering som ger oss en betydligt bättre överblick.

Den där stressande känslan när man möts av en pop-up på sin iPhone och den frågar om det inte är dags att gå ned till low-power-mode för att telefonen har 20 procent kvar är inte rolig. I samma ögonblick inser man att powerbanken ligger hemma, eller så var man duktig och tog med den men självklart är även den slut på batteri.

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

Apple uppskattar inte att oberoende serviceverkstäder lagar Apple-produkter och överklagar dom i Norge. Expertvittne spelade in förhöret.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE