Vi har testat Mophie Juice Pack Access

Den där stressande känslan när man möts av en pop-up på sin iPhone och den frågar om det inte är dags att gå ned till low-power-mode för att telefonen har 20 procent kvar är inte rolig. I samma ögonblick inser man att powerbanken ligger hemma, eller så var man duktig och tog med den men självklart är även den slut på batteri.

Då finns det istället en mellanväg och detta kallar Mophie för Juice Pack Access. Det är helt sonika ett mobilskal som skyddar telefonen samtidigt som den har ett inbyggt batteri på 2 200mAh för iPhone XS Max och 2 000mAh för iPhone X, XS och XR. När telefonen är placerad i skalet så kan du helt enkelt bara slå på skalet på baksidan när batterinivån börjar dala och då fylls det upp igen via Qi-laddning.

Nackdelen med Qi-laddning är att all energi från batteriet inte går rakt in i telefonen då det hela sker trådlöst så enligt våra tester lyckades skalet ge oss ungefär 30 procent extra batteritid. iPhonen laddas upp med 5W vilket betyder att vi får ungefär 10 procent batteri på 15-20 minuter. Juice Pack Access har även något som Mophie kallar Priority+ charging. Det betyder att den prioriterar laddning av din telefon i första hand och sedan laddas själva skalet upp om du placerar den på en Qi-laddare. Det går även att ladda upp skalet via USB-C och då går det betydligt fortare än över trådlös laddning.

Det är absolut skönt att veta att när batteriet börjar sina så finns det ungefär 30 procent kvar att överleva med men det hela kommer med ett pris - telefonen blir otymplig. Det adderas mellan 90-100 gram beroende på om du köper skalet med ett batteri på 2 200mAh eller det på 2 000mAh men oavsett så kommer din iPhone bli både större och tyngre.

Detta är självklart ett pris man får väga in, men kan man leva med att gå runt med en lite större och tyngre telefon så kan det vara värt att titta närmare på Juice Pack Access. Att kunna utöka sin batteritid med 30 procent kan i vissa situationer vara ovärderligt, men vi kan inte låta bli att tycka att 30 procent extra batteri för runt en tusenlapp är lite väl lite, runt 50 procent hade varit mer rimligt. I föregångaren till Juice Pack Access sköttes laddningen via lightning-kontakten på telefonen. Det gjorde att telefonen gick att ladda upp fullt från tomt batteri, men då gick det inte att använda lightning-kontakten till annat. Jag förstår hur Mophie tänker här men tyvärr är Qi-laddning än idag inte speciellt effektivt så vi hade nog ändå föredragit att laddningen skulle skett via Lightning. Men något som däremot är rätt coolt är att vi nu går runt med en iPhone med USB-C-uttag.

Detaljerna:

  • Batterikapacitet: Från 2 000mAh till 2 200mAh

  • Kompatibilitet: iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR

  • Dimensioner: 3.16 x 6.11 x 0.75 in (80.13 x 155.19 x 19mm)

  • Vikt: 100,1 gram

  • I kartongen: Batteriskal, guide och en USB-C-kabel

  • Pris: Från ca 1 100 kronor

  • Produktsida: Mophie

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
7 svar

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

För att få sälja sina produkter i Ryssland och kringliggande länder måste Apple i god tid registrera dessa hos EEC (Eurasian Economic Commission).

Att blanda podcasts och musik är inte optimalt och nu har Spotify börjar skicka ut en uppdatering som ger oss en betydligt bättre överblick.

Den där stressande känslan när man möts av en pop-up på sin iPhone och den frågar om det inte är dags att gå ned till low-power-mode för att telefonen har 20 procent kvar är inte rolig. I samma ögonblick inser man att powerbanken ligger hemma, eller så var man duktig och tog med den men självklart är även den slut på batteri.

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

Apple uppskattar inte att oberoende serviceverkstäder lagar Apple-produkter och överklagar dom i Norge. Expertvittne spelade in förhöret.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE