Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Revolut fungerar nu med Apple Pay

Bankutmanaren fungerar från och med idag officiellt med Apple Pay. Vi går igenom vad Revolut gör annorlunda jämfört med andra betalkort.

Revolut är en del av vad många kallar fintech (financetech). Kort sammanfattat när våra ekonomirutiner erbjuds genom smidiga appar och webbtjänster. Mot detta finns de traditionella bankerna där det ofta krävs samtal eller skrivna meddelande via internetbanken för att få saker gjort.

Det unika med Revolut utöver att erbjuda en smidig och användarvänlig app för konsumenter är deras betalkort. De ger liknande villkor som de traditionella kreditkorten. För Revolut är ingen lösning där du får en faktura i efterhand utan du måste föra över pengar till ditt konto först. Smidigt för dig som inte vill bygga upp någon skuld eller har svårt att hantera kredit.

Grunden är kostnadsfri och erbjuder ett fysiskt Visa-kort. Detta kan du sedan lägga in i Google Pay eller Apple Pay och slippa ha något fysiskt kort alls. Här erbjuds också valutaväxling till självkostnadspris och inga uttagsavgifter om du tar ut från bankomat upp till 2000 kronor i månaden. Men framförallt en app som låter dig enkelt spärra och spärra upp olika funktioner på kortet så som NFC, magnetremsan, internethandel, byta och låsa upp pinkoden om du råkat slå fel tre gånger.

Utöver grundabonnemanget finns Premium och Metal. Korten i dessa abonnemang är mer exklusiva och i Metal-abonnemanget får du ett fysiskt kort i just metall från Mastercard. Priserna är 77 kr respektive 140 kronor i månaden. Utöver möjligheterna att ha snyggare betalkort än din kompis så ingår försäkringar, kostnadsfria virtuella kort, tillgång att växla in kryptovalutor, möjlighet att köpa access till flygplatslounger med mera.

Metal-abonnemanget ger i sin tur 0,1% tillbaka på varje köp inom Europa och 1% utanför Europa samt Concierge-service som kan boka hotell, flygresor och annat till dig. Vidare får du tillgång till en lounge-vistelse kostnadsfritt.

Detta ingår

Revolut grundabonnemang – Kostnadsfritt

Brittisk bankkonto
Euro IBAN-konto
Handla i över 150 valutor till interbankkursen för valutaväxling
Kostnadsfri växling mellan 29 fiat-valutor upp till SEK50,000 per månad
Avgiftsfria bankomatuttag upp till SEK2,000 per månad

Revolut Premium-abonnemang – 76,99 kr / månaden

Utöver ovan ingår:

Avgiftsfria bankomatuttag upp till SEK4,000 per månad
Utomeuropeisk sjukförsäkring
Försäkring vid försenat bagage och flyg
Global expressleverans
Prioriterad kundsupport
Omedelbar åtkomst till fem kryptovalutor
Premium-kort med exklusiva designer
Virtuella kort för engångsbruk
LoungeKey Pass-åtkomst

Revolut Metal-abonnemang – 139.99 kr / månaden

Utöver ovan ingår:

Avgiftsfria bankomatuttag upp till SEK6,000 per månad
Ett kostnadsfritt Lounge-besök i ditt LoungeKey Pass.
0,1 % cashback inom Europa och 1 % utanför Europa på alla kortbetalningar
Concierge-tjänst

Använd vår affiliatelänk för att slippa frakten på dina kort, utöver att stödja Teknikveckans fortsatta drift, om du vill testa Revolut.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
59 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.