iPad i skolan spränger språkbarriärerna

Apple har idag lagt upp ett läsvärt reportage på sin hemsida där bolaget berättar hur iPad har förbättrat studierna för massvis av elever.

Runt om i Europa har vi massvis av skolbarn som ännu inte har lärt sig språket i landet de bor i men med iPad som redskap har lärarna börjat se en positiv trend. Många skolor har infört iPad i undervisningen där varje elev får en egen iPad som har gjort att inlärningskurvan i skolor runt om i Europa har ökat.

Eleverna får skapa egna presentationer i Keynote, lära sig språket som talas i landet de bor i via olika appar. Apple nämner även Stenkulaskolan i Malmö där 98 procent av eleverna har svenska som andraspråk. Resultatet av att ge eleverna iPads som redskap har gjort att matematikbetygen i skolan har gått upp med 80 procent. Eleverna får med sig förinspelade instruktionsvideos som är inspelade på svenska av en lärare där de i hemmamiljö kan fortsätta studierna i lugn och ro.

För att läsa hela reportaget kan ni klicka er vidare till Apple här.

Skriven av Marcus Attefors

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE