Använd NFC-taggar med Shortcuts i iOS 13

En nyhet i Apples app Shortcuts är att det i höst kommer gå att bygga scenarion med hjälp av NFC-taggar.

Så vad betyder det i praktiken? Om du har en NFC-tagg så kan du placera den på en högtalare i hemmet, lägga mobilen på taggen så startar din favoritspellista eller radiostation automatiskt.

Hela automationen görs i Shortcuts, eller Genvägar som appen heter på svenska. Och det hela är möjligt tack vare att det går att bygga automationer med AirPlay-kompatibla enheter i den kommande versionen som kommer i höst.

Via Cult of Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
15 svar

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE