Apple ryktas vilja köpa Intels tyska modemdivision

Det har länge pratats om att Apple vill bli mindre beroende av andra tillverkare genom att tillverka sina egna modemchipp.

Nu ryktas det att Apple för diskussioner med Intel om att köpa hela deras tyska modemdivision. Det är sidan The Informer som påstår sig ha pålitliga källor med insyn i saken. Det var för inte allt för länge sedan Intel slutade med modem för telefoner då Apple och Qualcomm lyckades lösa sina legala tvister. Tanken var, om Apple och Qualcomm inte kom överens att Intel skulle förse Apple med modemchipp.

Om Apple skulle köpa hela divisionen så skulle det dels betyda att de får tillgång till hundratals ingenjörer och de kommer även närmare sitt mål att bli mer självständiga och inte behöva förlita sig på andra företag när det kommer till komponenter i Apples produkter.

Via The Information
Bild MacObserver

Skriven av Marcus Attefors

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE