Apple uppdaterar iMovie med en rad nya funktioner

iMovie är en smidig app om man snabbt vill klippa ihop några klipp, lägga på ett filter och lite musik. Appen har inte fått så mycket kärlek på senare tid men nu har Apple släppt en uppdatering.

Med bland nyheterna i uppdateringen är bland annat en ny grönskärmseffekt vilket betyder att om du har spelat in ett klipp framför en grön- eller blåskärm så kan du nu ta bort den bakgrunden direkt i appen.

Det finns även 80 nya soundtracks där det går att bläddra mellan pop, avslappnat och sentimentalt och alla ljudspår anpassar sig efter längden på ditt klipp. Det går även att lägga in stillbilder med transparenta bakgrunder så som logotyper. Och du kan lägga till bilder som överlägg för att skapa slitscreen och bild-i-bild-effekter.

För att uppdatera appen är det bara att bege dig till App Store på din iPhone eller iPad.

Skriven av Marcus Attefors

Vi har nog alla råkat betala ett par månader extra för någon digital tjänst som vi inte använder, men i iOS 13 blir det lite lättare att slippa det.

Klassiska Tetris-varianten Dr Mario från Nintendo släpps den 10 juli.

För ungefär 14 år sedan gick Steve Jobs upp på scenen och höll ett rörande tal inför alla avgångsstudenter på Stanford och nu har Tim Cook stått på samma scen och talat.

Höstens iPhone-modeller ser inte ut att få stöd för 5G och nu har den erfarne analytikern Ming-Chi Kuo varit i farten igen.

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE