Apple uppdaterar iMovie med en rad nya funktioner

iMovie är en smidig app om man snabbt vill klippa ihop några klipp, lägga på ett filter och lite musik. Appen har inte fått så mycket kärlek på senare tid men nu har Apple släppt en uppdatering.

Med bland nyheterna i uppdateringen är bland annat en ny grönskärmseffekt vilket betyder att om du har spelat in ett klipp framför en grön- eller blåskärm så kan du nu ta bort den bakgrunden direkt i appen.

Det finns även 80 nya soundtracks där det går att bläddra mellan pop, avslappnat och sentimentalt och alla ljudspår anpassar sig efter längden på ditt klipp. Det går även att lägga in stillbilder med transparenta bakgrunder så som logotyper. Och du kan lägga till bilder som överlägg för att skapa slitscreen och bild-i-bild-effekter.

För att uppdatera appen är det bara att bege dig till App Store på din iPhone eller iPad.

Skriven av Marcus Attefors

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE