Apple drar sig ur bygge i Danmark och säljer marken

Apple hade planer på att öppna sitt andra datacenter i Danmark men nu har bolaget valt att slopa planerna helt.

I allra sydligaste delen av Danmark i en kommun vid namn Aabenraa hade Apple tänkt att bygga ett stort datacenter fullt med servrar till alla tjänster som bolaget erbjuder. Av någon anledning har Apple valt att stoppa projektet.

Detta framgår på stadens egna hemsida där de beskriver att beslutet var helt oväntat och i ett telefonmöte med Aabenraas kommun meddelade Apple att de kommer skrota projektet och marken kommer nu att säljas. Det var sommaren 2017 som Apple köpte en tomt 285 hektar som skulle bli bolagets andra datacenter.

Det är självklart väldigt tråkigt för stadens invånare då både jobb och affärsmöjligheter hade öppnats upp av ett datacenter.

Ett andra datacenter håller på att byggas i Viborgs kommun och enligt Apple är det dit man kommer fokusera all sin verksamhet i landet när det är klart.

Via 9to5Mac.

Tack till Micke "Xiaomi" Rehn

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE