Apple drar sig ur bygge i Danmark och säljer marken

Apple hade planer på att öppna sitt andra datacenter i Danmark men nu har bolaget valt att slopa planerna helt.

I allra södraste av Danmark i en kommun vid namn Aabenraa hade Apple tänkt att bygga ett stort datacenter fullt med servrar till alla tjänster som bolaget erbjuder. Av någon anledning har Apple valt att stoppa projektet.

Detta framgår på stadens egna hemsida där de beskriver att beslutet var helt oväntat och i ett telefonmöte med Aabenraas kommun meddelade Apple att de kommer skrota projektet och marken kommer nu att säljas. Det var sommaren 2017 som Apple köpte en tomt 285 hektar som skulle bli bolagets andra datacenter.

Det är självklart väldigt tråkigt för stadens invånare då både jobb och affärsmöjligheter hade öppnats upp av ett datacenter.

Ett andra datacenter håller på att byggas i Viborgs kommun och enligt Apple är det dit man kommer fokusera all sin verksamhet i landet när det är klart.

Via 9to5Mac.

Tack till Micke "Xiaomi" Rehn

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

För att få sälja sina produkter i Ryssland och kringliggande länder måste Apple i god tid registrera dessa hos EEC (Eurasian Economic Commission).

Att blanda podcasts och musik är inte optimalt och nu har Spotify börjar skicka ut en uppdatering som ger oss en betydligt bättre överblick.

Den där stressande känslan när man möts av en pop-up på sin iPhone och den frågar om det inte är dags att gå ned till low-power-mode för att telefonen har 20 procent kvar är inte rolig. I samma ögonblick inser man att powerbanken ligger hemma, eller så var man duktig och tog med den men självklart är även den slut på batteri.

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

Apple uppskattar inte att oberoende serviceverkstäder lagar Apple-produkter och överklagar dom i Norge. Expertvittne spelade in förhöret.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE