Apple Watch blir betrodd enhet för tvåfaktorsautentisering i nya watchOS

I det kommande watchOS 6 kommer Apple Watch att kunna användas som betrodd enhet när man använder tvåfaktorsautentisering.

Tvåfaktorsautentisering är något som alla bör ställa in på våra enheter oavsett tillverkare eller tjänst för att höja säkerheten. Väl aktiverat på en iPhone eller Mac så behöver du godkänna till exempel en inloggning på iCloud med din iPad, Mac eller iPhone genom att ange en kod som dyker upp på en betrodd enhet.

En av nyheterna i watchOS 6 som lanseras till Apple Watch i höst är att även den kommer att kunna användas som betrodd enhet. Detta gör allt lite smidigare då koden dyker upp på klockan och den är då bara att knappa in på din andra enhet.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE