Apple ryktas köpa startup som jobbar med robottaxi

Att Apple arbetar på något inom bilvärlden råder det inga tvivel om, men om det är mjukvara eller hårdvara är det väldigt tyst om.

För en tid sedan gjorde Apple en omstrukturering av sin division som arbetade med det mystiska ”Project Titan” och 200 personer plockades bort.

Nu skriver The Information att Apple vill köpa ett startup-företag vid namn Drive.ai som arbetar med att ta fram mjukvara till förarlösa taxibilar. Det är inget ovanligt att Apple väljer att köpa mindre bolag istället för att köpa upp stora och om tekniken som Drive.ai tagit fram ska användas till Project Titan återstår att se.

De flesta har uteslutit att Apple arbetar på en egen bil, men däremot tror många att Project Titan handlar om mjukvara som ska implementeras i bilar i framtiden som gör bilarna självkörande. Apple själva har inte kommenterat uppköpet.

Via The Information

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
16 svar

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE