Apple ryktas köpa startup som jobbar med robottaxi

Att Apple arbetar på något inom bilvärlden råder det inga tvivel om, men om det är mjukvara eller hårdvara är det väldigt tyst om.

För en tid sedan gjorde Apple en omstrukturering av sin division som arbetade med det mystiska ”Project Titan” och 200 personer plockades bort.

Nu skriver The Information att Apple vill köpa ett startup-företag vid namn Drive.ai som arbetar med att ta fram mjukvara till förarlösa taxibilar. Det är inget ovanligt att Apple väljer att köpa mindre bolag istället för att köpa upp stora och om tekniken som Drive.ai tagit fram ska användas till Project Titan återstår att se.

De flesta har uteslutit att Apple arbetar på en egen bil, men däremot tror många att Project Titan handlar om mjukvara som ska implementeras i bilar i framtiden som gör bilarna självkörande. Apple själva har inte kommenterat uppköpet.

Via The Information

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
16 svar

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

För att få sälja sina produkter i Ryssland och kringliggande länder måste Apple i god tid registrera dessa hos EEC (Eurasian Economic Commission).

Att blanda podcasts och musik är inte optimalt och nu har Spotify börjar skicka ut en uppdatering som ger oss en betydligt bättre överblick.

Den där stressande känslan när man möts av en pop-up på sin iPhone och den frågar om det inte är dags att gå ned till low-power-mode för att telefonen har 20 procent kvar är inte rolig. I samma ögonblick inser man att powerbanken ligger hemma, eller så var man duktig och tog med den men självklart är även den slut på batteri.

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

Apple uppskattar inte att oberoende serviceverkstäder lagar Apple-produkter och överklagar dom i Norge. Expertvittne spelade in förhöret.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE