iOS 13 visar platsinformation som appar har samlat in

Apples hårda fokus på sina kunders integritet fortsätter i iOS 13 och snart kommer vi kunna se exakt hur andra appar använder telefonens platsinformation.

Vi har nog alla sett meddelandet som många appar idag har där de vill ha godkännande att få se vart telefonen befinner sig när appen används - eller i bakgrunden när den inte gör det.

I det kommande iOS 13 kommer vi få upp en pop-up när en app använder telefonens platsinformation där vi ser exakt hur appen har följt oss på en karta och vi kan även då välja att appen enbart på hämta platsinformation när appen används och inte i bakgrunden. Det kommer även att presenteras en förklaring till varför appen har används i bakgrunden. Tycker användaren inte att anledningen är legitim så går det då att byta till att platsinformation enbart hämtas när appen är igång.

Via 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

För att få sälja sina produkter i Ryssland och kringliggande länder måste Apple i god tid registrera dessa hos EEC (Eurasian Economic Commission).

Att blanda podcasts och musik är inte optimalt och nu har Spotify börjar skicka ut en uppdatering som ger oss en betydligt bättre överblick.

Den där stressande känslan när man möts av en pop-up på sin iPhone och den frågar om det inte är dags att gå ned till low-power-mode för att telefonen har 20 procent kvar är inte rolig. I samma ögonblick inser man att powerbanken ligger hemma, eller så var man duktig och tog med den men självklart är även den slut på batteri.

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

Apple uppskattar inte att oberoende serviceverkstäder lagar Apple-produkter och överklagar dom i Norge. Expertvittne spelade in förhöret.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE