iOS 13 visar platsinformation som appar har samlat in

Apples hårda fokus på sina kunders integritet fortsätter i iOS 13 och snart kommer vi kunna se exakt hur andra appar använder telefonens platsinformation.

Vi har nog alla sett meddelandet som många appar idag har där de vill ha godkännande att få se vart telefonen befinner sig när appen används - eller i bakgrunden när den inte gör det.

I det kommande iOS 13 kommer vi få upp en pop-up när en app använder telefonens platsinformation där vi ser exakt hur appen har följt oss på en karta och vi kan även då välja att appen enbart på hämta platsinformation när appen används och inte i bakgrunden. Det kommer även att presenteras en förklaring till varför appen har används i bakgrunden. Tycker användaren inte att anledningen är legitim så går det då att byta till att platsinformation enbart hämtas när appen är igång.

Via 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE