Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPod Touch - Nostalgi på hög nivå

Apple överraskade oss för ett par veckor sedan när de lanserade en uppdaterad iPod Touch och nu har vi under ett par veckor använt den för att se om den kan vara ett bra komplement till iPhone.

Design

Apple har valt att bibehålla samma design som tidigare iPod Touch och den går att få i sex olika färger - rosa, silver, rymdgrå, guld, blå och (Product) RED. Den blåa som vi har testat är riktigt trevlig att vila ögonen men förutom färgen så är som sagt inget annat nytt när det kommer till designen.

Nytt för i år

På insidan har det hänt desto mer och iPod Touch använder sig av ett A10 Fusion-chip, samma chip som vi har i iPhone 7. Den kommer utrustad med en 4-tums Retina-skärm och den är 6,1 mm tunn och väger 88 gram. Eftersom enheten kommer utrustad med A10-chippet så klarar den även av AR. Den går att köpa med 32, 128 eller 256 GB lagringsutrymme och kommer utrustad med 2 GB RAM. När det kommer till kameran så är det inget nytt utan det är samma hårdvara som förra modellen vilket är en 8MP-kamera på baksidan och en 1,2MP-kamera på framsidan.

Men vem är den för?

Det är en produkt som år 2019 är lite svår att placera, det är en mer eller mindre en iPhone fast utan samtalsfunktioner. Vi fick fundera lite på vilken målgrupp Apple vill åt med denna och vi kom fram till följande. Dels så har vi barnfamiljen som inte tycker barnen är redo för en telefon utan vill istället ge barnet en enhet som det går att konsumera musik, film och spel på. Min dotter som är fem år gammal har redan en iPad Mini men under dessa veckor vi har haft iPod Touch i hemmet så vill hon bara använda den. Att vi även bara kan lägga ned enheten i fickan och ta med den överallt är tacksamt. Det andra scenariot är personen som tränar mycket och tycker det jobbigaste som finns är när det ringer mitt i träningen.

Där ser vi att iPod Touch faktiskt kan vara av intresse för många, man slipper bli störd av samtal och kan ladda ned sina favoritspellistor från Apple Music eller Spotify och lyssna under sin träning.

Summering

iPod är inte helt lätt att placera eller hitta ett specifikt användningsområde för men är du ute efter en liten nätt enhet som går att få med sig överallt så är iPod Touch ett bra alternativ. Det är svårt att inte bli nostalgisk när vi håller i enheten och framsidan tar oss tillbaka i tiden och den läckra moderna färgen på baksidan är enkel att vila ögonen på. Med det sagt så är det trots nostalgitrippen lite tråkigt att iPod Touch ser precis likadan ut som sin föregångare och till och med hörlursuttaget får hänga med. Men är du trött på att alltid få slut på batteri i din telefon och vill ha en enhet som du kan spela spel på, titta på film och lyssna på musik kan den vara värd att titta närmare på.

Detaljer:

  • Kapacitet: 32 GB, 128 GB, 256 GB

  • Vikt: 88 gram

  • Skärm: 4-tums Retina-skärm, 1136 x 640 pixlars upplösning, 800:1

  • Chip: A10 Fusion

  • Kamera: Bakre: 8MP , Främre 1,2 MP, Video: 1080p HD (30 bilder/s)

  • Färger: Rosa, Silver, Rymdgrå, Guld, Blå, (Product) RED

  • Pris: Från 2 695 kronor upp till 5 295 kronor

Reklam: iPod touch finns bland annat hos Webhallen.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.