Utvecklare stämmer Apple

Att Apple tar ut avgifter i App Store och inte låter utvecklare lansera appar utanför App Store har nu lett till en stämning.

Flertalet utvecklare har nu lämnat in en grupptalan till en federal domstol i USA då de tycker att Apple måste erbjuda ett alternativt sätt för att kunna publicera appar och spel som kan användas på iOS-enheter.

Att Apple tar ut en utvecklaravgift på 999 kronor per år och tar 30 procent på alla köp och köp i appar anser de är att missbruka sin position. De gillar inte heller att Apple kan neka deras appar om de inte följer Apples krav på hur appar och spel ska vara uppbyggda.

Den enda lösningen de ser på problemet är att Apple öppnar upp så utvecklare kan publicera sina appar på en annan plattform än App Store. Vad denna stämning mynnar ut i återstår att se.

Via The Verge

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE