macOS Catalina gör sig fri från Dashboard

I OS X Tiger så kom Dashboard. En hemskärm i operativsystemet till macen som visade widgets.

Widgets, små program, för anteckningar, klockan, processorhastighet och andra saker som användare kunde tänkas vilja slänga ett öga på då och då snabbt utan att behöva öppna upp programmen.

Men i och med macOS Catalina så verkar Apple ha tagit bort Dashboard. Det finns inte heller några tecken på att det ska gå att stänga av och på Dashboard.

Det intressanta är att samtidigt som Apple nu tar bort Dashboard i macOS så lägger de till möjligheten att fästa widgets på hemskärmen i iPadOS.

Apple slutade ha Dashboard aktiverad opt-in i och med macOS Yosemite. Så om du inte har sett Dashboard på ett tag så är det helt förståligt.

Via: Mashable

Skriven av Thor Lindholm
Kommentarer
20 svar

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE