Dessa appar har stöd för Sidecar

Om du har en Mac och en iPad kommer du i höst kunna använda din iPad som extra skärm till din dator och även använda den som ritplatta i flera program.

Sidecar är på många sätt väldigt likt många appar som redan finns och ett populärt alternativ är Duet Display som är utvecklat av tidigare anställda på Apple. Sidecar fungerar som så att du kommer kunna ha din iPad som extra skärm till din Mac-dator och det hela sköts trådlöst eller med sladd om du vill ladda din iPad samtidigt.

Trots att iPadOS och macOS Catalina lanseras först i höst så har vissa företag redan hoppat på tåget med Apples nya funktion Sidecar. Med i listan ser vi bland annat Adobe Illustrator, Affinity Photo, Final Cut Pro, Motion, Cinema 4D, Sketch och CorelDRAW.

Det betyder att du kommer kunna använda din iPad för att fixa till bilder i Affinity Photo, redigera film i Final Cut Pro och allt detta går att göra med dina fingrar eller en Apple Pencil. Samtliga program som har stöd för Sidecar kan ni se i bilden nedan.

Källa Apple

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
8 svar

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.