Nya Mac Pro visar vägen för ett helt nytt Apple

Nya Mac Pro och framförallt nya skärmen Pro Display XDR visar ett Apple som åter igen är redo att ta sig ann den professionella marknaden.

Att Nya Mac Pro och framförallt nya skärmen Pro Display XDR visar ett Apple som åter igen vill vara herre på täppan när det kommer till den professionella marknaden skvallrar åtminstone priset om.

Apple Pro Display XDR landar på 4999 dollar vilket betyder mer än 50 000 svenska kronor. Men då ingår inte det minst sagt dynamiska stället som i sin tur kommer gå för mer än 10 000 svenska kronor. Skärmen går dock att koppla till vilket VESA-kompatibelt fäste som helst.

Det vi får för pengarna är en 32-tums Retina 6K-skärm med 10-bitars P3-färg och brett färgomfång, maximal ljusstyrka på 1 600 cd/m2, kontrastförhållande på 1 000 000:1 och en superbred visningsvinkel.

Nya Mac Pro kostar från 5900 dollar och lär kunna landa på vilken fantasisumma som helst åt det andra hållet.

Grundkonfigurationen ger oss en 8-kärnig 3,5 Xeon W-processor med Turbo Boost upp till 4.0 GHz. 32GB 2933MHz minne. Grafikkortet är ett AMD Radeon Pro 580X med 8 GB minne. Även denna minsta variant klarar att driva två Apple Pro Display XDR eller sex 4K-skärmar.

Två HDMI-portar och fyra DisplayPort-anslutningar men inga Thunderbolt 3-portar på detta kort.

Maxkonfigurationen ger oss en 28-kärnig 3,5 Xeon W-processor med Turbo Boost upp till 4.4 GHz. 2TB 2933MHz minne. Grafikkortet är ett då två AMD Radeon Pro Vega II med 64 gb grafikminne. Denna klarar åtta 4K-skärmar och fyra Apple Pro Display XDR-skärmar.

Fyra Thunderbolt 3-portar och en HDMI 2.0-port. Samt fyra DisplayPort-anslutningar.

Mellan max och minimumkonfigurationen finns det hundratals olika val.

Dessa kan sedan byggas ut med så kallade MPX Modules eller PCI Express-kort.

Ja lite som den gamla goda tiden när original-Mac Pron lanserades.

Läs mer om nya Mac Pro hos Apple. liksom nya Pro Display XDR.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
6 svar

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

För att få sälja sina produkter i Ryssland och kringliggande länder måste Apple i god tid registrera dessa hos EEC (Eurasian Economic Commission).

Att blanda podcasts och musik är inte optimalt och nu har Spotify börjar skicka ut en uppdatering som ger oss en betydligt bättre överblick.

Den där stressande känslan när man möts av en pop-up på sin iPhone och den frågar om det inte är dags att gå ned till low-power-mode för att telefonen har 20 procent kvar är inte rolig. I samma ögonblick inser man att powerbanken ligger hemma, eller så var man duktig och tog med den men självklart är även den slut på batteri.

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

Apple uppskattar inte att oberoende serviceverkstäder lagar Apple-produkter och överklagar dom i Norge. Expertvittne spelade in förhöret.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE