MacOS Catalina tar hjälp av iPad

När MacOS skall få mer appar är det till iPad:en vi får titta på

Catalina blir namnet på nästa macOS och utöver slakten av iTunes så är Project Catalyst (inte att blanda ihop med Cataclysm) kanske det mest intressanta.

Det ger möjligheten utvecklare att enkelt porta över iPad-appar till Macen men ändå ge dem unika funktioner som passar mus och tangentbord. iPaden kan förresten agera som extraskärm till Macen i och med denna uppdatering, inklusive att använda Apple Pencil.

Itunes är som nämnt no more och i stället får vi se tre separata appar för Apple Music, Apple Podcast och Apple TV. Det sistnämnda är alltså mjukvaran för tv- och filminnehåll från Apple och inte att blanda ihop med den svarta lilla boxen med samma namn.

Precis som Apple TV-appen på de andra enheterna får vi 4k HDR-filmer och Dolby Atmos även på Macen.

Apple TV-appen har samma funktionalitet som till Apple TV och du kommer åt dina köpa filmer, och det är även stöd för 4K HDR och Dolby Atmos.

Hitta min iPhone-appen släpps till MacOS och du kan även låsa ner din Mac på helt annat sätt om den skulle bli stulen.

Även ScreenTime lånas in från iOS så du kan få en digital moralpolis som berättar för att du sitter lite väl mycket framför din kära Mac.

Läs mer om MacOS Catalina på Apple.com.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
10 svar
Clean my mac!

Via YouTube-giganten Marques Brownlee får vi reda på hur nästa iPhone kommer att se ut. Eller snarare så får vi reda på att det vi tidigare sett varit sant.

Creative fortsätter lansera prisvärda högtalare och deras senaste tillskott kan du utan problem ta med dig till stranden eller ta ett dopp med i poolen.

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Clean my mac!

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

När allt hopp och kanske all lust försvunnit så kom till slut Aqaras hub till Sverige. NetonNet ska nu ha fått in den medan flera andra butiker fortfarande säger vänta på ett leverans datum för huben med EUkontakt.

Clean my mac!