Homepod blir billigare – men är fortfarande inte släppt i Sverige

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apples Siri-försedda högtalare Homepod har nu funnits till försäljning i ett drygt år, och trots begränsningar vad gäller funktioner är de flesta överens om att ljudet är riktigt bra.

Nu verkar Apple satsa på att ge försäljningen en skjuts, för företaget har gjort en ovanlig prissänkning i alla länder där Homepod säljs. Numera ligger priset på 299 dollar jämfört med det tidigare 349 dollar. Det är alltså en prissänkning på cirka 15 procent, och kan säkert få fler att ge Apples högtalare ett försök.

Tyvärr finns Homepod fortfarande inte att köpa officiellt i Sverige, och gissningsvis är det högtalarversionen av Siri på svenska som är det som tar tid. I dagsläget säljs Homepod i USA, Storbritannien, Australien, Frankrike, Tyskland, Kanada, Mexiko, Spanien och Kina.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE