Huawei: telefon-"haka" är ett designval

Diskussionen om varför Android-telefoner har en liten haka nederst på framsidan har fått en officiell motivering från Huawei.

När nya Android-telefoner presenteras dyker det med jämna mellanrum upp diskussioner om varför dessa tenderar att använda en tunn "haka" längst ner på telefonens framsida, när Apples senaste Iphone-modeller helt saknar denna haka. Här kan det spekuleras runt patent och liknande frågor, men enligt Huawei är detta också ett ytterst medvetet designval från deras sida.

Under en intervju med GSMarena i samband med lanseringen av P30 och P30 Pro berättade Huaweis vd Richard Yu att företaget valt att behålla en tunn haka helt enkelt för smidigare handhavande. Det handlar dock inte bara om att ha en plats att vila fingrarna på, enligt honom handlar det också om att undvika oavsiktliga registreringar av fingrarna.

Anledningen till att vi inte helt avlägsnat den nedre kanten är oavsiktliga tryckningar. Om det inte fanns någon haka skulle det bli oavsiktliga registreringar varje gång du sveper från skärmens nedre del, och det ger inte smidig användning. Det vi tycker är viktigare och fokuserar på är att krympa kanterna på telefonernas sidor. Det ska definitivt finns ett fysiskt utrymme på telefonens nedre del så du kan använda telefonen mer bekymmersfritt.

Enligt Huawei är en fysisk haka alltså ett medvetet val de vill ha som en del av företagets moderna telefoner. Detta innebär inte nödvändigtvis att det inte finns patent som förhindrar Android-aktörer från att kröka in OLED-skärmen i telefonen likt i Apples telefoner, men det antyder åtminstone att hakan inte är något Huawei motvilligt blivit tvungna att acceptera.

Källa: GSMarena

Kommentarer
17 svar

I flera år har olika personer försökt hitta en bakdörr in i Apple TV 3 för att användare ska kunna jailbreaka sin enhet och nu är den dagen här.

För ett par dagar sedan gick Sonos ut och meddelade att vissa äldre enheter inte längre kommer att få några uppdateringar och sedan dess har internet fullkomligt exploderat av upprörda kunder.

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?