Hörlurstillverkaren Bragi ger upp hårdvara

Den en gång så lovande hörlurstillverkaren Bragi meddelar nu att de helt slutar tillverkar hårdvara, och fokuserar på att licensiera AI istället.

En gång i tiden, före Apple hade frälst världen med bekymmersfritt trådlöst lyssnande med Airpods, gled tyska företaget Bragi in på marknaden för helt trådlösa in-ear-hörlurar kallade The Dash efter en framgångsrik men försenad Kickstarter-kampanj. Denna första produkt var inte så imponerande i praktiken som den var på pappret, men potentialen fanns där.

Ett år senare släppte Apple sin egna konkurrent Airpods, som undan för undan växte till en fenomenal succé. Andra konkurrenter som Samsung förfinade sina produkter i Icon X-familjen, och Bragis produkter började få allt svårare att konkurrera. Det har inte talats mycket om Bragi på senare år, och därför är det inte så chockerande att få reda på att företaget nu slutar tillverka hårdvara helt.

Bragi ska istället fokusera på att licensiera den delen av företagets egna mjukvara Bragi OS som berör artificiell intelligens. Mjukvaran använder AI bland annat för att spåra och hantera användarens träning, och denna hoppas de alltså på att kunna bygga verksamhet på. Företagets vd Nikolaj Hviid försäkrar befintliga kunder om att redan köpta produkter ska fortsatt få support framöver.

Det avslöjas inte vilket företag som köpt Bragis hårdvarudivision, men enligt sajten Wearable har både Google och Fitbit varit spekulanter. Nu återstår det att se om vi får ta del av Bragi-licensierad artificiell intelligens i våra framtida hörlurar.

Källa: Wearable

Läs mer:

Test: Test av Bragi The Dash