Apple Music på väg till Chromecast

Kod i Android-versionen av Apple Music pekat mot att den strömmande tjänsten snart kan funka på Chromecast.

Android-versionen av Apple Music har uppdaterats, och nu fungerar bland annat appen på Chromebook-datorer. Men den nya versionen pekar också mot ännu trevligare framtida förändringar, nämligen stöd för Chromecast.

På IOS-sidan förlitar sig tjänsten på Apples egna strömmande protokoll Airplay 2 för att skicka musik till kompatibla högtalare, men på Android finns inte Airplay. Kod i appen har nu upptäckts som hänvisar till Chromecast, vilket visar att appen snart kan strömma via det protokollet istället. Funktionen är alltså inte aktiv i dagsläget, men framöver hoppas vi alltså kunna strömma Apple Music till Googles lilla Chromecast-enhet, samt kompatibla tv-apparater och högtalare.

Tanken är nog inte så främmande längre som den kanske var för några år sedan. Apple satsar stort på sina olika tjänster, och under förra veckans event avslöjades bland annat att den nya tv-tjänsten Apple TV Plus också kommer till plattformar som Roku och Fire TV, samt ett antal smarta tv-apparater. Apple Music har redan idag stöd för den smarta högtalaren Amazon Echo. I februari hittades också referenser till Apples tjänst i högtalaren Google Home, men detta dementerades av Google och sades vara en bugg.

Källa: Engadget

Läs mer: