Apple Music på väg till Chromecast

Kod i Android-versionen av Apple Music pekat mot att den strömmande tjänsten snart kan funka på Chromecast.

Android-versionen av Apple Music har uppdaterats, och nu fungerar bland annat appen på Chromebook-datorer. Men den nya versionen pekar också mot ännu trevligare framtida förändringar, nämligen stöd för Chromecast.

På IOS-sidan förlitar sig tjänsten på Apples egna strömmande protokoll Airplay 2 för att skicka musik till kompatibla högtalare, men på Android finns inte Airplay. Kod i appen har nu upptäckts som hänvisar till Chromecast, vilket visar att appen snart kan strömma via det protokollet istället. Funktionen är alltså inte aktiv i dagsläget, men framöver hoppas vi alltså kunna strömma Apple Music till Googles lilla Chromecast-enhet, samt kompatibla tv-apparater och högtalare.

Tanken är nog inte så främmande längre som den kanske var för några år sedan. Apple satsar stort på sina olika tjänster, och under förra veckans event avslöjades bland annat att den nya tv-tjänsten Apple TV Plus också kommer till plattformar som Roku och Fire TV, samt ett antal smarta tv-apparater. Apple Music har redan idag stöd för den smarta högtalaren Amazon Echo. I februari hittades också referenser till Apples tjänst i högtalaren Google Home, men detta dementerades av Google och sades vara en bugg.

Källa: Engadget

Läs mer:

Att Apple vill ta fram egna systemchipp har det länge talats om och många tror att i alla fall vissa av deras framtida datorer kommer att ha deras egna ARM-processorer.

Att varenda människa går runt med en kamera i fickan är lika vanligt som att sätta på sig underkläder på morgonen, men hur många har en kamera runt handleden?

För ett par veckor sedan gick det rykten att Apple var intresserade att köpa bolaget Drive.ai och nu visar det sig att ryktena stämde.

Mophie som är kända för sina powerbanks har nu lanserat en helt ny produkt som bolaget kallar Powerstation Hub.

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE