Spotify testar duo-abonnemang

Spotify Duo är en abonnemangsform som kan delas av två användare, och som erbjuder bland annat modererade spellistor baserade på bådas smak.

Känner du någon vars musiksmak du gärna skulle se uppblandad med din egen? Om svaret är ja på den frågan kanske du får just det du söker framöver då Spotify just nu testar en abonnemangsform som låter användare göra just detta. Spotify Duo heter abonnemanget som just nu testas på fem marknader.

Spotify Duo är i praktiken två Premium-abonnemang i ett, och priset är också lägre än om två separata abonnemang skulle användas. Två premium-konton kostar i dagsläget 9,99 amerikanska dollar i månaden, och ett Spotify Duo-abonnemang kostar istället 12,49 amerikanska dollar per månad.

Precis som med familjeabonnemangen måste båda medlemmarna i duon bo på samma adress för att kunna nyttja abonnemanget, men nu ska denna adress anges redan när Duo-abonnemanget registreras. Denna förändring görs sannolikt för att försöka få bukt med kunder som utnyttjar familjeabonnemangens modell där användarna bara behöver bekräfta att de faktiskt bor på angiven adress.

Utöver att två användare kan använda samma konto får de även tillgång till en gemensam modererad spellista vid namn Duo Mix. Detta är en spellista vars innehåll genereras automatiskt baserat på båda medlemmarnas musiksmak, det vill säga motsvarande Spotify Discover Weekly eller Daily Mix fast för två personer. Det finns även spellistor för specifika sinnesstämningar, som avslappnad eller peppig.

Den som inte vill lyssna på autogenererade spellistor kan också skapa egna sådana som kan delas med den andra medlemmen i kontot. Spotify Duo testas just nu i Colombia, Chile, Danmark, Irland och Polen, men det är ännu inte känt när detta är tänkt att expanderas till övriga marknader.

Källa: The Verge

Kommentarer
1 svar
Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!