Spotify testar duo-abonnemang

Spotify Duo är en abonnemangsform som kan delas av två användare, och som erbjuder bland annat modererade spellistor baserade på bådas smak.

Känner du någon vars musiksmak du gärna skulle se uppblandad med din egen? Om svaret är ja på den frågan kanske du får just det du söker framöver då Spotify just nu testar en abonnemangsform som låter användare göra just detta. Spotify Duo heter abonnemanget som just nu testas på fem marknader.

Spotify Duo är i praktiken två Premium-abonnemang i ett, och priset är också lägre än om två separata abonnemang skulle användas. Två premium-konton kostar i dagsläget 9,99 amerikanska dollar i månaden, och ett Spotify Duo-abonnemang kostar istället 12,49 amerikanska dollar per månad.

Precis som med familjeabonnemangen måste båda medlemmarna i duon bo på samma adress för att kunna nyttja abonnemanget, men nu ska denna adress anges redan när Duo-abonnemanget registreras. Denna förändring görs sannolikt för att försöka få bukt med kunder som utnyttjar familjeabonnemangens modell där användarna bara behöver bekräfta att de faktiskt bor på angiven adress.

Utöver att två användare kan använda samma konto får de även tillgång till en gemensam modererad spellista vid namn Duo Mix. Detta är en spellista vars innehåll genereras automatiskt baserat på båda medlemmarnas musiksmak, det vill säga motsvarande Spotify Discover Weekly eller Daily Mix fast för två personer. Det finns även spellistor för specifika sinnesstämningar, som avslappnad eller peppig.

Den som inte vill lyssna på autogenererade spellistor kan också skapa egna sådana som kan delas med den andra medlemmen i kontot. Spotify Duo testas just nu i Colombia, Chile, Danmark, Irland och Polen, men det är ännu inte känt när detta är tänkt att expanderas till övriga marknader.

Källa: The Verge

Kommentarer
1 svar

Att Apple vill ta fram egna systemchipp har det länge talats om och många tror att i alla fall vissa av deras framtida datorer kommer att ha deras egna ARM-processorer.

Att varenda människa går runt med en kamera i fickan är lika vanligt som att sätta på sig underkläder på morgonen, men hur många har en kamera runt handleden?

För ett par veckor sedan gick det rykten att Apple var intresserade att köpa bolaget Drive.ai och nu visar det sig att ryktena stämde.

Mophie som är kända för sina powerbanks har nu lanserat en helt ny produkt som bolaget kallar Powerstation Hub.

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE