Samsung visar upp stresstest av Galaxy Fold-skärmen

I en ny video visar Samsung hur de kvalitetstestar den vikbara skärmen i de kommande Galaxy Fold-telefonerna.

Den tveklöst största trenden i Android-världen för 2019 och framåt är användningen av vikbara skärmar. I en bransch där telefonformaten varit sig lika under lång tid har de vikbara telefonerna skapat uppståndelse och entusiasm, men efter avtäckandet av Samsungs vikbara telefon Galaxy Fold uppstod viss skepsis runt skärmens slitage och tålighet. Nu publicerar Samsung en video som ska stilla kundernas oro.

Videon förmedlar ingen information dessvärre, men Samsung har tidigare gått ut med att skärmen ska tåla att vikas 200 000 gånger. Det skulle innebära att telefonen klarar att vikas 100 gånger om dagen förutsatt att den används i fem års tid, och mer om den används kortare tid än så. För en telefon som kostar runt 25 000 kronor skulle det helt klart vara trevligt om det går att få valuta ur telefonen.

Enligt en rapport från Sammobile, som sägs bygga på en användare som lyckats lägga vantarna på telefonen, har dock inte översvallande positiva saker att säga om produkten. Dels menar användaren att skärmen aldrig blir helt platt i utvikt format, och att gångjärnet skapar ett mellanrum mellan de två skärmarna i ihopvikt format. Det rapporteras också om att det kan ta flera sekunder för mjukvaran att växla om mellan standardgränssnittet och det utvikta formatet.

Det rapporteras vidare att exempelvis webbläsaren Chrome inte alltid fångar upp att telefonen vikts ut, och visar istället det vanliga gränssnittet. Detta är en typ av brist Samsung kan åtgärda med mjukvaruuppdateringar fram till lanseringen, men de rent hårdvarumässiga bristerna blir svårare att rätta till.

Förbokningar av Samsung Galaxy Fold kan göras från och med den 26 april och säljstart blir den 3 maj.

Källa: Samsung, Sammobile

Kommentarer
2 svar

Nu höjer Apple rösten angående att EU planerar att införa en laddningsstandard.

AirPods Pro ser ut bli ännu en succé från Apple då efterfrågan är hög men hur pass bra är egentligen ett par kopior som kostar en bråkdel av originalet?

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.

I flera år har olika personer försökt hitta en bakdörr in i Apple TV 3 för att användare ska kunna jailbreaka sin enhet och nu är den dagen här.

För ett par dagar sedan gick Sonos ut och meddelade att vissa äldre enheter inte längre kommer att få några uppdateringar och sedan dess har internet fullkomligt exploderat av upprörda kunder.