Watch OS 5.2 med EKG-mätning ute nu

Nu har den senaste versionen av Watch OS anlänt till svenska konsumenters handleder, och med den får Apple Watch-ägare mätning av hjärtrytm.

När Apple presenterade att deras smarta klockor skulle få möjlighet att mäta hjärtrytmen följdes det snart upp av att detta skulle användas i stora hälsoundersökningar. I vanlig ordning fick vi i Sverige snällt vänta på att ta del av det goda, men nu finns EKG-mätning tillgänglig till slut tillgängligt.

EKG står för elektrokardiografi, samlingsnamnet för metoder för att mäta hjärtats aktivitet genom avläsningar av elektriska signaler från hjärtat. Med en Apple Watch används användarens puls för att göra dessa mätningar, och nyligen framkom det i en undersökning att klockornas EKG-mätning framgångsrikt kan användas till att upptäcka oregelbunden hjärtrytm i ett tidigt skede.

Om du äger en Apple Watch och är nyfiken på hur det står till med ditt hjärtas aktivitet kan det alltså vara väl värt att starta en systemuppdatering till Watch OS 5.2 som finns ute nu.

Kommentarer
18 svar

Det har länge ryktats om att Apple planerar att lansera AirPods 3 med en helt ny design men i Kina finns de redan.

AirTag ser ut att sälja som smör då leveransdatumen bara flyttas fram hela tiden och nu har en person hittat en hemlig utvecklarmeny.

Ännu en ny vecka och ännu en ny torsdag - vilket betyder ett nytt avsnitt av Macradion. Veckans avsnitt innehåller allt från teknikstrul till tankar om nya Apple TV.

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.